Morrow og Stena Recycling inngår partnerskap for å bygge sirkulære verdikjeder for batterier

F.v. Lars Christian Bacher, CEO, og Stina Torjesen, Sustainability Director ved Morrow, Christian Lian, COO Stena Recycling Norge, og Marcus Martinsson, Product Area Manager Batteries ved Stena Recycling Group. Foto Stena Recycling

Morrow Batteries ASA (Morrow) og Stena Recycling har inngått en avtale om håndtering av produksjonsavfall fra Morrow Cell Factory i Arendal, Norge. Avfallet vil bli håndtert på Stena Recyclings nye anlegg for batterigjenvinning i Halmstad, Sverige.

Målet er å bygge en komplett sirkulær batteriverdikjede der resirkulert materiale gjeninnføres i battericelleproduksjonen. Det opplyser Stena Recycling i en pressemelding.

I henhold til avtalen vil Stena Recycling trene Morrows team i relevante prosedyrer, samt at de vil samle inn og håndtere avfallet ved deres nye anlegg i Halmstad i Sverige. Dette er et av Europas første industrielle batterigjenvinningsanlegg. Selskapets avanserte gjenvinningsprosess vil gjøre det mulig å gjenvinne batterimateriale og bruke det til å produsere nye batterier med høyt innhold av resirkulerte materialer.

Avtalen har i første omgang en varighet på 1,5 år. På lang sikt har de to selskapene en felles ambisjon om å bygge en komplett sirkulær batteriverdikjede der resirkulert materiale gjeninnføres i batteriproduksjonen.

Partene vil også se på muligheten for å etablere et større anlegg på Eyde Material Park i Agder i Sør-Norge som kan håndtere Morrows avfallsstrømmer i kombinasjon med andre strømmer.

Les også: BASF og Stena Recycling samarbeider om gjenvinning av batterier fra elbiler i Europa

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE