Nomiko fyller fem år

FEMÅRINGER: Fra venstre mot høyre Sverre Valde, Guro K. Milli-Solheim, Mirja Ottesen, Eirik Wormstrand og Kristin Runde. Foto: Line Schibstad.

Nomiko AS – Norsk miljøkompetanse – har nå holdt det gående i fem år. Selskapet tilbyr rådgiving, prosjektledelse, kurs og konferanser for aktører i bygg- og avfallsbransjen. Kursaktiviteten har økt jevnt og trutt siden oppstarten og ifølge pressemeldingen som er sendt ut i forbindelse med jubilèet er Nomiko nå den største kurstilbyderen i avfallsbransjen. 

Sverre Valde, som er daglig leder i Nomiko, sier at gründerne så et stort behov for en aktør som kunne fylle tomrommet for et mer spesialisert miljørådgivningstilbud i bygg- og avfallsbransjen. De store rådgivningsfirmaene har mange flinke mennesker med mye fagkunnskap, men deres fokus er på de tverrfaglige prosjektene, sier han. De tre gründerne arbeidet alle som rådgivere i COWI før etableringen av Nomiko.

– Da vi startet opp i 2016 hadde vi et mål om at vi skulle bygge opp det største kurstilbudet innenfor byggavfall og farlig avfall, som kurs om asbest, avfallsplaner og miljøkartlegging av bygg. Det målet innfridde vi allerede det først året. Andre sentrale oppgaver for Nomiko er drift og daglig ledelse av returselskapet Ruteretur AS og rådgiving for Autoretur. Nomiko har også vært teknisk arrangør av Byggavfallskonferansen siden 2018, sier Valde.

De siste årene har Nomiko vokst særlig innen rådgiving i avfallsbransjen, blant annet ved å bistå med forbedringer knyttet til det ytre miljø, utredninger, risikovurderinger og som sikkerhetsrådgiver for transport av farlig gods for flere avfallsselskaper.

– Dette viser at vi har lykkes og at bransjen har tillit til Nomiko og våre rådgivere. Den skal vi forvalte med den største ydmykhet slik at vi sammen med våre kunder kan spille en sentral rolle i den sirkulære økonomien også i årene fremover, sier Valde.

Det framgår også av pressemeldingen at Nomiko ble stiftet 9. august i 2016 av de tre eierne Guro K. Milli-Solheim, Mirja Emilia Ottesen og Sverre Valde. Siden den gang har de også fått med seg Eirik Wormstrand og Kristin Runde på laget. Selskapet vil markere femårsjubileet overfor sine kunder med en gratis foredragsserie over Teams i uke 38, altså 20-24. september.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE