Nomiko med gratisuke også i år

De fem ansatte i Nomiko, som alle holder foredrag under Nomiko-uka. Fra venstre mot høyre. Eirik Wormstrand, Kristin Runde, Mirja Emilia Ottesen, Guro K. Milli-Solheim og Sverre Valde. Foto: Line Schibstad.

Norsk miljøkompetanse AS forventer flere hundre deltakere når Nomiko-uka 2023 arrangeres i september. Alle som ønsker kan få med seg gratis foredrag om avfall og miljø via Teams.

Nomiko-uka arrangeres for tredje år på rad. Tilbudet har blitt svært godt mottatt ifølge en pressemeldingen fra selskapet. Nå lanserer de årets program.

– Vi hadde 200-300 deltakere på alle foredragene i fjor. Målgruppen er hovedsakelig aktører i avfalls- og gjenvinningsbransjen, men et par av foredragene er også rettet mot bygge- og anleggsbransjen, sier daglig leder i Nomiko Sverre Valde.

Gratisforedragene avholdes via Teams mandag til fredag i uke 38. Årets foredrag tar blant annet for seg plast i havet, avfallskjemi, basiskarakterisering av avfall, ombruk, miljøgifter og asbest.

– Det er selvsagt ingen ulempe at Nomiko-uka synliggjør Nomiko og viser at vi har dyktige rådgivere som kan både fag og formidling, men for oss handler dette først og fremst om å kunne gi noe tilbake. Det er mange som bruker våre rådgivingstjenester og deltar på våre kurs, noe vi er svært takknemlige for.

– Flere samler de ansatte foran storskjermen og vi har også hatt skoleklasser som har fått med seg foredragene. At Nomiko-uka har blitt en årlig hendelse, som så mange deltakere setter pris på, synes vi er veldig moro, avslutter Sverre Valde.

Program for Nomiko-uka 2023

  • Mandag 18. september: Plast i havet – en global utfordring
  • Tirsdag 19. september: Avfallskjemi – en introduksjon
  • Onsdag 20. september: Basiskarakterisering – et krav ved levering til deponi
  • Torsdag 21. september: Ombruk og miljøgifter – materialer som ikke kan ombrukes
  • Fredag 22. september: Asbestplater i bygg – de vanligste typene

Foredragene holdes via Teams i uke 38 og starter kl. 10.00. Se nomiko.no for påmelding.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE