Norsirk utvider tjenestespekteret

Stig Ervik og Norsirk vil være klare med sin nye rådgivningstjeneste i august i år. Foto Johs. Bjørndal

Fra august 2024 går Norsirk fra å være et rent produsentansvarsselskap til å også tilby  rådgivningstjenester innen compliance på sirkulærøkonomi og bærekraftig emballasje 

-Vi ser at regelverksendringene som kommer fra EU er svært omfattende, og det er mange som har produsentansvar gjennom oss som trenger rådgivning for å vite hvordan de skal starte på sin egen bærekraftsreise, opplyser administrerende direktør i Norsirk, Stig Ervik på selskapets nettside.

-Vi har jobbet lenge med kartlegging og analyser, og gjennomført et omfattende innsiktsarbeid for å finne ut av hva kundene våre har behov for av ekstern hjelp ut over produsentansvarsordningen. Derfor starter vi nå med to fagområder vi ser det er et tydelig behov for, og som treffer kjernen i vår kompetanse – compliance på sirkulærøkonomi og ikke minst bærekaftig emballasje.

Kapittel 7 i Avfallsforskriften beskriver allerede i dag svært mange områder produsenter/importører skal arbeide på for å optimalisere og redusere mengde emballasje. Med alle de kommende direktivene fra EU som økodesign, green claims, CSDDD, right to repair, batteriforordningen og emballasjedirektivet, for å nevne noen, så blir trykket på produsenter og importører enda hardere, og vi har allerede mange henvendelser om dette. For å kunne hjelpe kundene våre har vi ansatt flere fagfolk, som skal bistå eksisterende og nye kunder med å lykkes i arbeidet med å imøtekomme disse kravene.

Rådgivingstjenesten er klar for å levere i august i år. Da starter Norsrik også opp med kurs og webinarer på ulike temaer innen emballasje, bærekraftslovverk og sirkulærøkonomi.

-Vi har stor tro på dette konseptet. Det at vi ivaretar produsentansvar på 10 forskjellige ordninger, gjør at Norsirk sitter på en helt spesiell kompetanse, sier Stig Ervik. 25 års praktisk erfaring på områdene, og sterke fagressurser på sirkulærøkonomi, lovverk og emballasje, EE, og batterier gjør at vi kan bistå kunder i å få dette til i praksis, ikke bare i teorien. Den kompetansen skal vi utnyttet for å kunne hjelpe kundene våre til å fortsette å være compliant – på flere områder enn produsentansvaret.

Han er tydelig på at den nye tjenesten skal bære sine egne kostnader – og er nettopp en tilleggstjeneste som kan kjøpes – for de som har behov for det.

Alt i følge Norsirks nyhetsside.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE