Ny daglig leder i BIR Ressurs ansatt

Atle Tvedt Pedersen starter som daglig leder i BIR Ressurs 1. februar. Foto Cecilie Bannow BIR

– Det var en rekke gode søkere til stillingen, sier Borghild Lekve, konsernsjef i BIR i en pressemelding. – Vi har gjennomført en omfattende rekrutteringsprosess og er veldig trygge på at vi nå har valgt den desidert beste kandidaten.

Atle Tvedt Pedersen kommer fra stillingen som driftssjef i BIR Ressurs og har fungert i stillingen som daglig leder i selskapet etter at forrige leder gikk av med pensjon i fjor høst.

– Det er en faglig meget sterk og erfaren leder som tiltrer stillingen. Han har en doktorgrad i organisk kjemi fra Universitetet i Bergen. Han har vært forsker og hatt ulike lederstillinger i Borregaard, fagsjef og prosjektleder i Interpro og var 10 år i ulike lederstillinger i Rieber & Søn Toro og Orkla Foods Norge, der han var fabrikksjef ved Toro-fabrikken i Arna frem til han startet som driftssjef i BIR Ressurs i 2015.  Pedersen har i en årrekke deltatt i samarbeid og utviklingsarbeid nasjonalt og internasjonalt innen avfallsforbrenning og karbonfangst. Han har blant annet en sentral rolle i nettverket «Klimakur for Avfallsforbrenning i Norge», som samarbeider om utvikling av gode felles karbonfangstløsninger for de store forbrenningsanleggene.

 – Jeg er veldig fornøyd med at Atle Tvedt Pedersen har takket ja til stillingen som daglig leder for BIR Ressurs, sier Lekve. – Han blir en del av konsernledelsen og blir svært viktig for oss i videreutviklingen av konsernet og selskapet BIR Ressurs, og ikke minst arbeidet vårt for å etablere karbonfangst i Rådalen. Pedersen tiltrer stillingen 1. februar 2024.

– I BIR Ressurs har vi mange dyktige medarbeidere. Vi har viktige og spennende oppgaver som bygger opp under visjonen til BIR om å være «Vestlendingenes egen miljøbedrift», sier Atle Tvedt Pedersen. – Vi målsetter oss å bygge karbonfangstanlegg i Rådalen og vi vil utvide deponiet på Osterøy. Samtidig skal vi sikre god drift i tett samarbeid med resten av konsernet. Jeg er veldig glad for at jeg har fått en så spennende mulighet som dette.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE