På lørdag er det Vårryddedagen

Under Vårryddedagen lørdag 16. mars bidrar familier, vennegjenger, næringsliv, kommuner, frivillige, avfallsselskap, lag og foreninger og mange, mange flere til en ren natur. Foto Hold Norge Rent

Årets første nasjonale ryddedugnad, Vårryddagen, er rett rundt hjørnet. Det er et sikkert vårtegn når snøen smelter og søpla titter frem. Hold Norge Rent håper alle vil bli med å rydde naturen ren og pen før fuglene starter hekketiden.

Alle kan bidra på Vårryddedagen. Finn et område som trenger opprydding, gjerne i nærheten av der du bor. Dette kan for eksempel være langs en elv, strand eller innsjø. Det er spesielt viktig å rydde områder med mye fugl slik at de kan hekke i rene områder uten søppel. Det skriver Hold Norge Rent i en pressemelding.

– Målet med Vårryddedagen er å ha en felles ryddedag når søppelet kommer til syne etter snøsmelting og før hekketiden er i gang for fullt, sier Heidi Gromstad, fagansvarlig for opprydding i Hold Norge Rent.

Vårryddedagen bidrar hvert år til å fjerne store mengder søppel fra norsk natur før ferdselsforbudet trer i kraft 15. april. Alt som trengs er et par hansker, sekk eller pose og en plan for avfallshåndtering før man går ut og plukker søppel.

Hold Norge Rents arrangementskalender kan man sjekke om det er noen organiserte ryddeaksjoner i eget område.

Grunnet is og snø, gjennomføres Vårryddedagen hovedsakelig i Sør-Norge, på Vestlandet, i deler av Midt-Norge og i Rogaland og med værforbehold for Nord-Norge og i innlandet. Flere steder i landet starter ferdselsforbudet allerede 15. mars, og i disse områdene er det ikke tillatt å rydde på Vårryddedagen.

Med støtte fra Handelens Miljøfond og Senter mot marin forsøpling (Marfo) deler Hold Norge Rent ut gratis ryddeutstyr til frivillige som vil delta på Vårryddedagen. Via Rydde kan man finne nærmeste hentepunkt for gratis ryddeutstyr som hansker, små poser, søppelsekker og storsekker.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE