Randi Pedersen blir ny generalsekretær i NFFA

Randi Pedersen avløser Roar Hansen som generalsekretær i NFFA fra 1. mars

Styret i Norsk forening farlig avfall (NFFA) har ansatt Randi Pedersen (52) som ny generalsekretær. Lederskiftet skjer etter at Roar Hansen etter mer enn 16 år i stillingen har bedt om avløsning. Randi Pedersen tiltrer 1. mars 2023.

Randi Pedersen er jurist med høyskoleutdannelse også innen økonomi og ledelse. Hun kommer fra stillingen som assisterende avdelingsleder i Troms og Finnmark fylkeskommune. Tidligere praksis er som regionsjef i Maskinentreprenørenes forbund (MEF) samt som advokat / jurist i offentlig og privat virksomhet, bl.a. NHO, Fiskeridirektoratet og Skatteetaten. Det opplyser NFFA i en pressemelding.

NFFAs nye generalsekretær vil få viktig rolle på flere områder av stor betydning for utviklingen innen farlig avfallsområdet i Norge i årene framover. Ett av dem er kompetanseutvikling, hvor NFFA nå utvikler flere relevante utdanninger som gir studiepoeng. Generalsekretæren får også i oppgave aktivt å videreutvikle foreningens rolle som faglig serviceorgan. NFFA veileder årlig et stort antall medlemmer innenfor bl.a. avfallsjus, avfallskjemi, deklarering og håndteringsproblematikk. Foreningen har lederrolle på flere områder innen avfalls- og gjenvinningsområdet, og utgir anerkjente veiledere som «NFFA-veilederen for deklarering og transport» samt «Hva gjør avfall farlig?». Farlig avfallskonferansen – gjennomført i 35 år – er også ett av NFFAs varemerker, heter det i pressemeldingen.

Som generalsekretær vil Randi Pedersen lede et sekretariat med betydelig prosjektportefølje og et omfattende nettverk med særdeles kompetente fagressurser organisert i tverrfaglige team. Styreleder Bjørn Roger Broen, Norsk forening farlig avfall (NFFA)uttaer at NFFA og farlig avfallsbransjen får en svært kompetent, erfaren og initiativrik leder med Randi Pedersen. – Styret i foreningen er svært tilfreds med ansettelsen, og ser fram til et samarbeid som skal gi store nytteverdier for en stadig økende medlemsmasse.

Selv sier hun at det ikke er noen tvil om den betydning NFFA har for alle som profesjonelt håndterer farlig avfall i Norge. – Jeg er stolt og motivert over å kunne videreføre og forsterke foreningens rolle, og ser nå fram til å starte i min nye funksjon 1. mars neste år.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE