Stine Helgeland blir ny daglig leder i LOOP

Stine Helgeland skal lede LOOP Stiftelsen for kildesortering og gjenvinning fra 1. september. Foto: Marianne Heggenhougen

Stine Helgeland kommer fra filmbransjen, men etterfølger snart Hildegunn Bull Iversen som daglig leder stiftelsen LOOP.

– Etter over 25 år i filmbransjen, har Stine Helgeland fulgt hjertet og sitt personlige miljøengasjement, og blir ny daglig leder i LOOP, skriver stiftelsen i en pressemelding.

De siste 11 årene har Helgeland jobbet som avdelingsdirektør i Norsk filminstitutt, hvor hun har hatt ansvar for kommunikasjon, innsikt og internasjonale forhold. Her har hun jobbet med strategi- og organisasjonsutvikling, digitalisering, kommunikasjon og nettverksbygging – i tillegg til å gå noen meter på røde løpere i Berlin og Cannes. Nå ser hun frem til å bruke sin kompetanse og erfaring til å lede og utvikle LOOP til å bli en enda viktigere og synligere samfunnsaktør og samarbeidspartner, står det i pressemeldingen.

– LOOP er en troverdig organisasjon, med et stort og viktig formål. Som en uavhengig non-profit stiftelse er LOOP i en unik posisjon til å bygge nettverk og etablere samarbeid som skal bidra til bedre sortering, gjenvinning, gjenbruk og sirkulære løsninger. Jeg er opptatt av at enda flere skal se potensialet i å samarbeide med LOOP, sier den nyansatte lederen.

Engasjementet for miljø og bærekraft har vært der siden hun i tenårene startet Natur og Ungdom i Drammen. Helgeland forteller at hun de siste årene har følt på en økende uro over at jorda brenner, og det ligger en grundig prosess og erkjennelsen bak at hun nå velger å bytte bransje for å jobbe for en mer bærekraftig fremtid:

– For meg blir sirkelen på en måte sluttet ved at jeg begynner i LOOP. Jeg har funnet tilbake til engasjementet mitt, samtidig som jeg har med meg masse verdifull erfaring og kunnskap jeg kan bruke for å gjøre en forskjell.

– Holdningsarbeid er viktig, men jeg tror at om vi i tillegg gjør det enkelt for folk å ta gode valg, da kommer vi enda lenger, avslutter hun. Helgeland sykler til sin første dag i LOOP 1. september.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE