Blant de 60 som i løpet av konferansen skal i ilden på scenen er Raymond Johansen, som i år har gleden av å være byrådsleder i Oslos miljøhovedstad. Han vil gi forsamlingen et innblikk i hva det betyr. Kjønnsbalansen blant foredragsholderne er i år virkelig ivaretatt, det er 30 kvinner og 30 menn som skal i ilden. Det er ikke fullt så jevnt på deltagersiden, en opptelling på lista viser 30,6 prosent kvinner.
Fjorårets konferanseopplegg med plenum fra midt på dagen tirsdag beholdes også i år. Men på konferansens siste dag, torsdag, er det en endring. Den inneholder ingen fagekskursjoner, men har fått navnet Samarbeidsdagen 2019 og består av seks ulike møter/workshops.
– I år har vi valgt å legge til rette for møter og diskusjoner innenfor temaer som bransjen er opptatt av, og ikke minst legge til rette for nye samarbeidsrelasjoner, forklarer Silje Rosenlund. Erfaringen fra tidligere konferanser er at bare rundt halvparten av deltagerne deltar på programmet siste dagen. Slik blir det nok også nå, til sammen er det plass til 230 deltagere på de tre møtene som de to sesjonene består av. Før lunsj er temaene 1. Bransjens omdømme, 2. Innovasjon og brukerinnsikt og 3. Marint avfall.
Etter lunsj kan man velge mellom temaene 4. Avfall Norges Handlingsplan 2020, 5. Status digitalisering og 6. Nordisk samarbeid om tekstiler.
Programmet tar høyde for at det har vært festmiddag kvelden før og starter ikke før kl 10.