– Tiltrekkes av ting jeg ikke kan

K +

KLAR FOR NOE NYTT: Erik Osmundsen synes ni år som konsernsjef i Norsk Gjenvinning holder og vil nå heller drive med noe han ikke kan fra før.

– Jeg er en nysgjerrig person som liker å utfordre meg selv. Nå har jeg vært fullt engasjert med Norsk Gjenvinning siden november 2010 og er klar for å gå videre, sier Erik Osmundsen som forklaring på at han nå vil fratre som konsernsjef i selskapet til sommeren.

 

Og det skinner gjennom at Osmundsen har lekt med tanken en stund. – Det «passer» jo aldri med lederskifte i et selskap, og i hvert ikke når konsernet skifter eier eller når utbruddet av en pandemi gjør alt usikkert. Men jeg fant at tiden var moden nå, vi har fått på plass en god struktur, ny ledelse i divisjonene og en COO som allerede har hatt det operative linjeansvaret i halvannet år. Dessuten er resultatene hyggelige og selskapets balanse har aldri vært bedre. Da går det an å tenke litt langsiktig, sier Osmundsen.

Men han tar altså ikke helt farvel med Norsk Gjenvinning,  som han ble kjent med høsten 2010, da han som konsulent forberedte Equity-fondet Altors «hjemkjøp» av selskapet, fra franske Veolia.   – Jeg har fått en meget hyggelig forespørsel fra eieren om å tre inn som styreleder, det har jeg med glede takket ja til. Og i selskaper eid av equityfond betyr det gjerne en mer aktiv rolle enn det som er vanlig. Så jeg vil fortsatt ha et engasjement i denne spennende bransjen, sier Osmundsen, som dermed heller ikke lukker døra for en fortsatt innsats i Avfall Norges styre.

– Jeg kommer altså ikke til å være ansatt i Norsk Gjenvinning, men være tilgjengelig «on demand», for å si det på godt norsk. Jeg vil andre ord være fristilt, og klar for nye utfordringer.

Hva disse kan være er visst ikke helt klart ennå. – Jeg har hatt mange roller; konsulent, investor, gründer og altså konsernsjef. Den røde tråden har vært at «Erik gjør ting han ikke kan». Og det trigger meg fortsatt, jeg er klar for nye oppgaver der jeg kan bidra positivt og utvikle meg, sier Osmundsen. Av utdannelse er han siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, supplert med en MBA fra Harvard Business School

Men så voldsomt travelt med å identifisere «noe nytt han ikke kan» har 52-åringen ikke.

– Skiftet av konsernsjef vil tidligst skje til sommeren, sier han.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE