Unison entusiasme

Cecilie Lind og Mona Nordhammer Sæther i Avfall Norge ledet den digitale Årskonferansen med stø hånd.

Utrolig mange kom til orde i løpet av de fire timene som årets digitale Årskonferanse varte. Ønske om strengere produsentansvar, rask innføring av EU-krav og mer bevisst offentlig innkjøpspolitikk var en fellesnevner hos de som mente noe.

Erna Solberg avleverte en hilsen med substansielt innhold.

Man kan si hva man vil om digitale konferanser, men effektive er de. Med en blanding av hermetiske innlegg, foredrag i fire paralleller og studiodiskusjon ble det formidlet utrolig mye i løpet av få timer. Men mange er nok glad for at det hele er digitalt  tilgjengelig en måned til. Blant det forhåndsinnspilte var en hilsen fra statsminister Erna Solberg. Det var mer enn intetsigende godord, Erna mente at det viktigste framover nå må være å skape et marked for de gjenvunne råvarene som en stadig bedre kildesortering og avfallsteknologi får fram. Og hun sa at regjeringens sirkulære strategi – som alle nå venter på – vil gi klare signaler om veien videre.

Den avgåtte konsernsjef Erik Osmundsen tok rollen som den mest optimistiske i studiodebatten.

Norsk Gjenvinnings styreleder Erik Osmundsen var blant debattantene i studio, og han ga uttrykk for stor optimisme. – Det er mye snakk om hvor vanskelig det er å nå gjenvinningsmålene. Men dette er ikke vanskelig og vondt, det er tvert imot en fantastisk forretningsmulighet. Kanskje trenger vi litt drahjelp fra politikerne for å utfordre verdikjeder som har eksistert i hundre år. Men mye fungerer godt, og alle arbeider mot det samme målet, sa han.

Avfall Norges direktør Cecilie Lind kan puste ut etter en svært effektiv Årskonferanse.

Og Avfall Norges direktør Cecilie Lind kan puste lettet ut. Hun uttrykker tilfredshet etter vel gjennomført konferanse. – Jeg håper og tror at dette gikk bra. Vi hadde 700 påmeldte når sendingen startet og de aller fleste har logget seg på. Og tilbakemeldingene fra deltagere og utstillere er så langt gode, men vi har allerede sendt ut evaluering til alle deltagere. Jeg er superstolt av staben som har stått på hodet for å få alt på plass, sier hun.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE