Velfortjent heder til Kretsløpets redaktør

Etter at Johs. Bjørndal hadde fått pris og lovord fra Avfall Norges Sara Wilsgaard, ble det anledning til å teste ut rollen som intervjuobjekt. John Brungot stilte spørsmålene.

Det var en rørt og overrasket Johs. Bjørndal som entret scenen på Årskonferansens gallamiddag og mottok lovord og en innrammet tegning av seg selv – i samme stil som portrettene av mange av hans intervjuobjekter opp igjennom årene.

Det var fullt trøkk og høy stemning under middagen med musikk og hilsener som markerte at det var 30 år siden den første av Avfall Norges konferanser ble arrangert, da under navnet Avfallskonferansen. Skuespiller og komiker John Brungot var kveldens konferansier og bidro selv med parodier og sang akkompagnert av et stort blåserensemble.

Like før evenementet gikk over fra festmiddag til fest inntok Avfall Norges Sara Wilsgaard scenen og kunngjorde at det nå var på sin plass å gi heder og ære til en person som har vært viktig for bransjen, og dele ut en hederspris.

– I år ønsker vi å dele ut en hederspris til en helt spesiell person. Det er en som har hatt en tydelig stemme i bransjen helt siden 90-tallet, sa hun, og fortsatte: – Og setter seg ofte på første benk for å få med seg alt som skjer.

Allerede da var det mange som begynte å ane hvem hun siktet til.

– Det er en person som er svært kunnskapsrik og er høyt respektert i bransjen. Og er det en skikkelig spreking vi snakker om, som sykler og går på ski og tar flere merker enn mange vet om. Denne personen har vist stor glød for vår bransje år etter år. Han informerer og inspirerer med sin skarpe penn. Det har han gjort over flere tiår. Han har et hjerte for bransjen. Han står bak utallige publikasjoner i et uavhengig tidsskrift som er kjent for mange av oss. Og så er han Skeid-supporter, sa Wilsgaard og kunngjorde det de aller fleste hadde skjønt – at det var Johs. Bjørndal som ble kalt opp på scenen.

Johs. er 66 år og har vært Kretsløpets redaktør i 26 av bladets 28 år. Etter å ha fått summet seg bittelitt, mannen var uvanlig fåmælt i opptil flere sekunder, takket han for prisen. Så tødde han opp og fortalte om hvordan han fikk jobben den gangen i 1996 og at hans kone da hadde ment at han hadde de aller beste forutsetninger for å trives i avfallsbransjen. – Og det viste seg å stemme, la han til.

– I ei tid da veldig mye informasjon har avsendere med en egen agenda, er det ekstra viktig for en bransje å ha noen som uavhengig refererer og vurderer det som skjer. Og å være uavhengig innebærer også å kunne betale sine egne regninger, understreket han.

Han avsluttet med å si at han kommer til å tre tilbake som redaktør fra årsskiftet. Men helt borte blir han nok ikke, han er litt for engasjert til det.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE