I et hav av miljøkrav vil Mivanor gjøre vannrensing enkelt [ANNONSE]

Mivanor, mivanor.no: Robert Tarasz, daglig leder og fagsjef i Mivanor, viser fram resultatet av renseprosessen fra MivaMag-teknologien.

Annonsørinnhold

Robert Tarasz, daglig leder og fagsjef i Mivanor, viser fram resultatet av renseprosessen fra MivaMag-teknologien.

Mivanor, mivanor.no.

Mivanor AS leverer renseløsninger for industrielle aktører. Når EU nå vil gå mange næringer, deriblant avfallsbransjen, i sømmene for å sikre mindre vannforurensning – ønsker de å tilby den beste og enkleste løsningen.

– Vi ser at mange blir sittende på gjerdet fordi de ikke vet hvordan de skal gå i gang med, eller om de klarer å rense utslippene sine. Der ønsker vi å komme inn som en støttespiller fra start til slutt, sier daglig leder i Mivanor, Robert Tarasz, som blant annet viser til revisjonen av EUs Industriutslippsdirektiv (IED) og Avløpsdirektivet.

 

Startet i Bodø med avfall – endte opp over hele landet

 

Selskapets flaggskip, renseteknologien MivaMagTM, ble først utviklet for rensing av sigevann fra deponiet på Vikan Avfallsplass i Bodø.

Siden den gang har de spredt seg ut over hele landet – og i en rekke ulike bransjer, deriblant avfall og deponi, oljebehandlingsanlegg, akvakultur, næringsmiddelindustri, notvaskeri, garveri og jordvaskeri.

Teknologien har vist seg svært effektiv for mange ulike typer forurensning.

– Det viktigste er at vi gjennomfører småskala forsøk og grundige tester for å finne ut hvilken renseprosess som passer kundene.

Leveransene har som mål å oppfylle rensekravene kundene står ovenfor, og selskapet gjør en grundig analyse av vannkvaliteten og behovet for rensing i prosjekteringsfasen.

Teknologien er BAT-godkjent, hvilket betyr at den anerkjennes som en godkjent og mulig renseløsning for næringer påvirket av Industriutslippsdirektivet.

Mivanor, mivanor.no: Mivanor har nettopp fått sin nyeste renseløsning, MivaMag MKIII på plass, den renser mer effektivt enn noen gang tidligere.
Mivanor har nettopp fått sin nyeste renseløsning, MivaMag MKIII på plass, den renser mer effektivt enn noen gang tidligere.

 

Unikt anvendelig renseløsning

 

MivaMagTM er en kombinasjon av tradisjonell kjemisk felling og mekanisk rensing, som bruker magnetisme til å fjerne forurensningen.

Prosessen fjerner forurensing fra vannet, samtidig som slammet blir avvannet. Løsningen kan både leveres i en plassbygd brakkemodul og som et mobilt anlegg.

– På denne måten er det en ekstremt anvendelig teknologi, og vi får ofte høre fra kunder at både vi som selskap – og teknologien – er både mer fleksibel og enklere å jobbe med enn det de har vært borti tidligere, sier Tarasz.

– Akkurat nå jobber vi med mange ulike bransjer, og det er svært motiverende å se hvordan teknologien vår kan hjelpe mange ulike virksomheter å møte rensekrav, bli mer bærekraftige og forbedre og forenkle sine prosesser.

 

Mivanor, mivanor.no.

MIVANOR AS, Dreierveien 25, 4321 Sandnes

Kontaktperson: Robert Tarasz | tlf. 934 77 070 | E-post: robert@mivanor.no

www.mivanor.no

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE