Svært fornøyd med henteordning [ANNONSE]

Sirkel Glass - Metallgjenvinning. sirkel.no.

Annonsørinnhold

Åse Toril Krågsrud, kommunikasjonssjef i HRA

Hadeland og Ringerike Avfallsselskap samler inn 40 prosent mer glass- og metallemballasje.

Like før sommeren 2019 startet Hadeland og Ringerike Avfallsselskap (HRA) utrullingen av henteordning for glass- og metallemballasje.

– Den overordnede grunnen er å få opp materialgjenvinningen. Vi har et krav om 65 prosent materialgjenvinning innen 2035, og henteordningen for glass- og metallemballasje er etterspurt av forbrukerne, sier Åse Toril Krågsrud, kommunikasjonssjef i HRA.

Mengden innsamlet glass- og metallemballasje har økt med 40 prosent etter at HRA innførte henteordning, ifølge Jacob Smith, direktør for innsamling og gjenvinning i Sirkel.

– Returen på drikkevareemballasje i glass har alltid vært høy, så veksten i glassemballasje kommer i hovedsak på «øvrig glassemballasje», det vil si glass til for eksempel pastasaus, garnityr og barnemat. For å si det litt humoristisk har det ikke vært tradisjon med produktrester i vinflasker og andre typer drikkevareemballasjer. De er tomme og tørre, og derfor behagelige å håndtere. Men et pastasausglass oppfattes som mer slitsomt å rengjøre, og da går det i restavfallet. Men når du får en egen dunk får du mer motivasjon til å skylle glasset og kaste det riktig, sier han.

Krågsrud forteller at HRAs erfaring med henteordning har vært overveldende positiv så langt.

– Det er bra for miljøet og bra for økonomien. Det er investeringskostnader med henteordningen, men glass- og metallemballasje veier tungt i restavfallet og vi betaler en del for å bli kvitt det. Så det har vært bra å få ned restavfallsmengden. I tillegg får vi opp mengden som blir materialgjenvunnet, så det er vinn-vinn, sier hun.


Les mer på sirkel.no.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE