Franzefoss og NOAH vil etablere jordvaskeanlegg i Oslo

Behovet for å kunne håndtere og gjenvinne overskuddsmasser fra byggeprosjekter i nærheten av Oslo har vært stort lenge. Nå inngår NOAH og Franzefoss et samarbeid, for å etablere et jordvaskeanlegg i Franzefoss’ pukkverk på Bondkall øverst i Groruddalen. Dermed kan Oslo og omkringliggende kommuner få et lokalt anlegg for mottak og gjenvinning av forurensede overskuddsmasser. I dag må slike masser transporteres mange mil ut av byen for å behandles eller deponeres. Klimaavtrykket og trafikkbelastningen knyttet til denne massetransporten har lenge vært på dagsordenen hos myndighetene, heter det i pressemeldingen fra de to selskapene. – Et gjenvinningsanlegg for overskuddsmasser på Bondkall vil ligge så nær markedet at transportbehovet, og dermed det miljømessige fotavtrykket, bedres betraktelig. I tillegg får vi resirkulert pukkfraksjoner til nye produkter. Dette reduserer bruken av jomfruelige masser fra det eksisterende steinbruddet. Dette er vinn – vinn på alle måter, sier prosjektsjef i NOAH, Kari Røseth. – NOAH og Franzefoss har til sammen et svært solid fundament av kompetanse, erfaring og utstyr som gjør at vi kan levere markedets beste løsning for de lokale byggeprosjektene i og rundt hovedstaden. Og med kort transportavstand til markedet er det mulig å benytte utslippsfri transport. Dette kan bli fremtidens klimanøytrale løsning i Oslo, sier Gaute Markussen, bærekraft- og utviklingssjef i Franzefoss.

Behovet for å kunne håndtere og gjenvinne overskuddsmasser fra byggeprosjekter i nærheten av Oslo har vært stort lenge. Nå inngår NOAH og Franzefoss et samarbeid, for å etablere et jordvaskeanlegg i Franzefoss’ pukkverk på Bondkall øverst i Groruddalen.

Dermed kan Oslo og omkringliggende kommuner få et lokalt anlegg for mottak og gjenvinning av forurensede overskuddsmasser. I dag må slike masser transporteres mange mil ut av byen for å behandles eller deponeres. Klimaavtrykket og trafikkbelastningen knyttet til denne massetransporten har lenge vært på dagsordenen hos myndighetene, heter det i pressemeldingen fra de to selskapene.

– Et gjenvinningsanlegg for overskuddsmasser på Bondkall vil ligge så nær markedet at transportbehovet, og dermed det miljømessige fotavtrykket, bedres betraktelig. I tillegg får vi resirkulert pukkfraksjoner til nye produkter. Dette reduserer bruken av jomfruelige masser fra det eksisterende steinbruddet. Dette er vinn – vinn på alle måter, sier prosjektsjef i NOAH, Kari Røseth.

– NOAH og Franzefoss har til sammen et svært solid fundament av kompetanse, erfaring og utstyr som gjør at vi kan levere markedets beste løsning for de lokale byggeprosjektene i og rundt hovedstaden. Og med kort transportavstand til markedet er det mulig å benytte utslippsfri transport. Dette kan bli fremtidens klimanøytrale løsning i Oslo, sier Gaute Markussen, bærekraft- og utviklingssjef i Franzefoss.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE