Rotevatn åpner Byggavfallskonferansen

Bare få dager etter at Sveinung Rotevatn ble utnevnt som klima- og miljøminister, er det bekreftet at han åpner Byggavfallskonferansen 2020. Konferansen vil samle rundt 250 deltakere og går av stabelen 4-5. februar. Årets hovedtema er avfallsforebygging og materialgjenvinning.
Den ferske klima- og miljøministeren prioriterer Byggavfallskonferansen 2020 i sin andre uke på jobb. Foto: Astri Kløvstad.
Den ferske klima- og miljøministeren prioriterer Byggavfallskonferansen 2020 i sin andre uke på jobb. Foto: Astri Kløvstad.

Byggavfallskonferansen arrangeres i Oslo kongressenter ved Youngstorget for 12. år på rad.

– Konferansen samler aktører fra bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen, avfallsbransjen og myndigheter som møtes for å lytte, diskutere og lære av hverandre. At den ferske klima- og miljøministeren melder sin ankomst i en hektisk innkjøringsperiode, viser hvor vesentlig håndtering av byggavfall har blitt. Bygge- og anleggsvirksomhet er den største kilden til avfall i landet og det oppstår rundt 3 millioner tonn slikt avfall hvert år. Det er vesentlig mer enn avfallsmengdene fra private husholdninger som har andreplassen med rundt 2,4 millioner tonn avfall per år, sier Sverre Valde, som er sekretariats- og møteleder for konferansen.

Byggavfallskonferansen 2020 har mer enn 20 foredragsholdere på programmet og disse skal blant annet fortelle om ombruk, avfallsfraksjoner som kan materialgjenvinnes, digitalisering og aktualiteter om miljøgifter og asbest i bygg og anlegg. – Om noen vil møte den nye klima- og miljøministeren eller noen av de andre som skal orientere oss om utfordringer og løsninger innenfor byggavfall, er det fortsatt mulig å melde seg på konferansen, avslutter Valde.

Fullstendig program finnes på www.byggavfallskonferansen.no

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE