Etablerer nytt returselskap

Thor Christian Wiik Svendsen har arbeidet med EE-avfall for ulike selskaper siden før produsentansvaret ble innført. Nå etablerer han sammen med ombruksgründeren Kim Romero returselskapet Serva as, som fra nyttår vil tilby produsentansvar for EE-produkter, batterier og emballasje.
Thor Christian Wiik Svendsen har arbeidet med produsentansvar for EE-avfall i mange selskaper, nå etablerer han sitt eget.
Thor Christian Wiik Svendsen har arbeidet med produsentansvar for EE-avfall i mange selskaper, nå etablerer han sitt eget.

Wiik Svendsen har arbeidet med EE-avfall helt siden 1994, da han sammen med Eirik Wærner utarbeidet Hjellnes COWI-rapporten som konkluderte med at total årlig mengde EE-avfall var på 144 000 tonn, et tall som faktisk fortsatt stemmer noenlunde. Siden har Wiik Svendsen hatt ulike roller i flere returselskaper, blant disse Hvitevareretur, Elretur, ERP, Elsirk og Recipo AB. Han har også vært miljødirektør i Elkjøp Nordic, de to siste årene har han vært driftsdirektør i Norsirk, og spesielt arbeidet med å forbedre ombruksløsningene.

Men nå starter Wiik Svendsen altså et nytt selskap, Serva as, som tar sikte på å være godkjent returselskap for EE-avfall, batterier og emballasje fra kommende årsskifte. – Det er rom for flere aktører og som tenker nytt. Vi skal sette flere tjenester sammen og utvikle løsninger og synergier sammen med våre kunder og samarbeidspartnere. Vi har også en klar ambisjon om å bli best på ombruk, sier han til Kretsløpet.

Og her kommer samarbeidet med Kim Romeros selskap Drig inn. Dette selskapet er et av Nordens ledende innenfor ombruk og datasikkerhetstjenester av it- og telekomprodukter.

Wiik Svendsen sier Serva as ikke har planer om å etablere noen egen behandlingsaktivitet, men knytte til seg operatører som allerede er i markedet. – Vi holder på med det nå og vil orientere via vår hjemmeside serva.no, sier han til Kretsløpet.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE