Holta Invest kjøper seg inn i Revac

Holta Invest blir medeier i Revac AS. Fra venstre: CEO Anders Aas, Revac, Investment Manager Holta Invest Haakon J. Guttormsen, CEO Holta Invest, Reidar M-K Tveiten, styreleder Revac, Rune Isachsen. Foto Camilla Sterri

Holta Invest kjøper 11 prosent av en av Europas største bedrifter innen behandling av EE-avfall, den Tønsberg-baserte virksomheten Revac AS. Hovedeier Rune Isachsen som kom inn i selskapet i 2022, fortsetter som største aksjonær.

Revac AS er et norskeid konsern med en lang historie (etablert 1996) og med ekspertise innen gjenvinning og gjenbruk av EE-avfall, med omfattende virksomhet både i Norge og Sverige.  Nedsalget er i tråd med nåværende eieres strategi om å bygge sterke finansielle og industrielle partnerskap, for å videreutvikle Revacs ledende posisjon i markedssegmentet for EE-avfall. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

– Vi er veldig glade over å kunne ønske Holta Invest velkommen til Revac-konsernet, erklærer styreleder Rune Isachsen. – Med sin lange fartstid og tradisjon for å utøve aktivt eierskap, herunder bl.a. i den internasjonale metallindustrien hvor også Revac har en tung tilstedeværelse, er vi overbevist om at det nye partnerskapet vil skape gode synergieffekter.

Reidar M-K. Tveiten, CEO i Holta Invest, poengterer at Revacs håndtering og gjenvinning av EE-avfall utgjør et reelt bidrag på veien mot et mer bærekraftig samfunn. Haakon J. Guttormsen, som går inn i Revac-styret på vegne av Holta Invest, trekker frem Revacs solide erfaring på feltet som hele veien har vært forankret i nye, bærekraftige metoder for å skape unike løsninger for miljøvennlig sanering og gjenvinning av avfall. Tveiten legger til:

– I Holta Invest har vi tilsvarende lang tradisjon for å støtte ambisiøse selskap hvor evnen til alltid å ligge i front når det gjelder innføring av nye teknologier og prosesser, utgjør selve bærebjelken i forretningsutviklingen.

CEO Anders Aas i Revac, forteller at avfall til ressurs-tenking ligger i bunn for alle investeringsbeslutninger.

– Hovedmålet for oss i Revac har hele tiden vært å spille en nøkkelrolle i å akselerere verdens overgang til en effektiv sirkulær økonomi. Med Holta Invest med på laget får vi tilgang til helt unike industrielle kompetansemiljøer. Sammen skal vi bygge videre på Revacs ledende posisjon innen industriell håndtering og gjenvinning av EE-avfall.

– Den nye alliansen vil legge et solid fundament for å ta nye vinnerposisjoner. Som igjen vil gi fornyet kraft til å skape bærekraftige svar på noen av de mest krevende utfordringene storsamfunnet som hele står overfor, avslutter styreleder i Revac, Rune Isachsen i pressemeldingen.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE