Sikker boks stjålet fra Power – kunders data kan være på avveie

S-boksen skal være en sikkerhet for at data fra brukte EE-produkter ikke kommer på avveie. Nå er to slike bokser stjålet fra Power-butikker. Foto Norsirk

Uvedkommende kan ha kommet seg av gårde med data på enheter kunder har levert inn hos Power i Oslo og Skien for destruksjon eller resirkulering.

Det er NRK som gjengir dette fra nettstedet Digi.no.

Hvis ikke kundene selv har slettet lagringsmediene de har levert inn, er deres personlige bilder, videoer, opplysninger og alt annet på enhetene potensielt i uvedkommendes hender, skriver Digi.no.

– S-boksen er et tilbud der kunden kan levere inn EE-produkter med personopplysninger rett i en låst beholder, forklarer Ine Opseth i Power til Digi.

Tyveriet av denne beholderen skjedde hos Power City i Oslo sentrum 14. desember, ifølge en avviksmelding til Datatilsynet. I samme periode ble også avdelingen i Skien rammet av et lignende tyveri.

Power sender enhetene videre med Bring til Norsirk. Der sorteres de, og eventuelle lagringsmedier slettes eller kvernes opp, avhengig om de skal ombrukes eller ikke.

Elektronikkjeden vet ikke hvem som har levert eller hvilke produkter det er snakk om. Dermed får den ikke varslet berørte.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE