Får 1,4 millioner for ikke å anke – og for å holde kjeft

K +

Tidligere direktør i Returkraft Odd Terje Døvik fikk hard medfart i dommen fra Agder tingrett. Men nå får han i hvert fall dekket sakskostnader og forlenget etterlønn, mot at han ikke anker.

Til tross for en knusende dom for Odd Terje Døvik i Agder tingrett har Returkraft valgt å inngå en avtale med ham. Der dekker selskapet alle saksomkostninger og lar direktørlønna løpe ut året, mot at Døvik lar være å anke dommen og heller ikke uttaler seg i et eventuelt økonomisk rettsoppgjør etter eksplosjonen.

Det er Fædrelandsvennen som har fått tilgang til avtalen som ble inngått 1. november, altså etter at politiet hadde henlagt saken mot avfallsleverandøren SAR. Her står det klart at avtalen skal være offentlig, men at ingen av partene skal kommentere verken den eller arbeidsforholdet.

Døvik skriver likevel i en mail til avisen: – Returkraft betaler meg tre måneders etterlønn utover oppsigelsestiden. Og de dekker mine og egne advokatkostnader, som tilsvarer omtrent en netto årslønn dersom jeg skulle betalt det selv. Så når det først ble slik er jeg tilfreds med løsningen. Det er så mye annet å bruke kreftene på.

Saksomkostningene og forlenget etterlønn beløper seg til drøye 1.4 millioner kroner. Det fremgår også at Fædrelandsvennen har prøvd å få en forklaring på hvorfor Returkraft finner grunn til å inngå en avtale med Døvik etter en så klar dom i selskapets favør i tingretten. Returkrafts styreleder Lars Petter Maltby har kort svart i en mail at det er «viktig av hensyn til selskapet og de ansatte at tingrettens dom blir stående og at saken ikke blir anket».

Men det framgår altså også av avtalen at Døvik er underlagt taushetsplikt «knyttet til forsikringssaken og eventuell regress mot tredjeparter.»

For selv om saken mellom Døvik og Returkraft nå er bragt til ende er det fortsatt mye uavklart etter eksplosjonen 24. juni i fjor. Forsikringsoppgjøret vil beløpe seg til over 200 millioner kroner, og KLP forsikring har varslet et regresskrav på 50 millioner mot Returkraft.  Dette vil Returkraft trolig søke dekket hos avfallsleverandøren Sar AS i Tananger, som leverte den eksplosive lasten sist sommer. Men Sar as har et helt annet syn enn Returkraft på hvem som hadde ansvaret for eksplosjonen.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE