Nomiko med ytterligere et nivå på sine kurs om farlig avfall

Kursansvarlig i Nomiko Guro K. Milli-Solheim og daglig leder Sverre Valde lansere nå kurset Farlig avfall nivå 3. Foto: Line Schibstad.

Det nye kurset er ment for de som allerede har en viss kompetanse om farlig avfall og vil blant annet gå dypere inn på klassifisering av farlig avfall, behandling, miljøkjemi, eksponering av farlige stoffer og hvilke krav vi kan forvente fremover.

– Det er etter stor etterspørsel fra bransjen og tidligere kursdeltakere at vi nå lanserer et nytt videregående kurs om farlig avfall – Farlig avfall nivå 3, opplyser Nomiko i en pressemelding

Kurset skal bidra til å heve kompetansen blant ansatte som jobber med farlig avfall, øke forståelsen og bidra til at farlig avfall håndteres på en enda sikrere måte. Ifølge pressemeldingen egner kurset seg for alle som har erfaring med håndtering av farlig avfall, og som ønsker faglig påfyll, uavhengig av om de jobber på avfallsmottak eller kommer i befatning med farlig avfall på andre måter i sin arbeidshverdag.

– De siste årene har vi møtt en avfallsbransje som i økende grad ønsker å øke sin kompetanse, også innenfor farlig avfall. At kompetanseheving etterspørres, samtidig som kompetansen faktisk øker, er svært gledelig. Det viser at dette er en bransje hvor mye går i riktig retning, sier kursansvarlig i Nomiko, Guro K. Milli-Solheim.

Kurset unnagjøres på en dag og avholdes både fysisk og via Teams. Første kurs avholdes i Oslo i september.

Daglig leder i Nomiko, Sverre Valde, sier at de hele tiden jakter på kunnskapshull i bransjen for å utvikle nye kurs, og at Nomiko gjerne tar imot innspill om nye temaer det er behov for.

– Vi må alle gjøre vårt for å løfte bransjen, noe som også er viktig for å få en meningsfull arbeidshverdag. De største heltene for oss i Nomiko, er de ansatte som jobber i ulike avfallsselskaper og som faktisk gjør jobben der ute. Vårt lille bidrag er å gi disse matnyttig kunnskap. Nomiko holder i snitt ett kurs hver uke, og får svært gode tilbakemeldinger fra hundrevis av kursdeltakere fra hele landet. Det er meningsfullt for oss, og der gjør mine dyktige kollegaer en fantastisk jobb, avslutter Valde i pressemeldingen.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE