Nytt minikurs om håndtering av batterier

Nomiko – Norsk Miljøkompetanse – har utarbeidet et nytt nettkurs som gjennomføres på kun én time, og som skal gi ansatte i avfallsbransjen grunnleggende kunnskap om håndtering av batterier.

Kursansvarlig hos Nomiko, Guro K. Milli-Solheim, sier i en pressemelding at batterier er noe de fleste ansatte på avfallsmottak kommer i befatning med og derfor bør ha grunnleggende kunnskap om.

– Flere typer batterier er klassifisert som farlig avfall og krever særskilt håndtering, emballering og lagring. I tillegg øker andelen litiumbatterier som kasseres, både små og store. Litiumbatterier utgjør en betydelig risiko knyttet til brann, spesielt hvis de er eller blir skadd. For å minimere risikoen er det derfor viktig at alle ansatte på avfallsmottak har et bevisst forhold til hvordan litiumbatterier skal lagres og håndteres.

Daglig leder i Nomiko, Sverre Valde, er også godt fornøyd med at avfallsbransjen nå har fått et lavterskeltilbud som skal øke kunnskapen om kasserte batterier.

– Da vi gjorde en utredning om branner på avfallsmottak i 2019, fremkom det at kunnskapen om kasserte batterier er mangelfull i avfallsbransjen og at alle som jobber på avfallsmottak bør ha grunnleggende kompetanse om hvordan batterier skal håndteres og lagres.

– Jeg hører ofte folk i bransjen påpeke at problemet ligger hos avfallsbesittere som ikke håndterer kasserte batterier korrekt. Det stemmer ofte, men vi må ikke la det bli en hvilepute. Vi må spørre oss selv om hva vi og avfallsbransjen kan gjøre. Økt kunnskap er utvilsomt et av tiltakene, blant annet for at dette skal kunne formidles videre til avfallsbesittere, avslutter Valde.

Første kurs er satt opp 23. mai, og holdes via Teams.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE