Stor brann hos Franzefoss i Øygarden

FULL FYR: Det brant friskt i den nær 150 meter lange produksjonshallen hos Franzefoss torsdag ettermiddag. Men et stort oppbud fra brannvesenet fikk kontroll og mye av anlegget slapp uskadd fra det. Foto: Franzefoss.

På ettermiddagen torsdag 2. desember oppsto en kraftig brann i Franzefoss sitt gjenvinningsanlegg på Eide i Øygarden. Her tas hovedsakelig imot boreslam fra Nordsjøen. Det oppsto kraftig røyk og beboerne i området ble bedt om å holde seg innendørs.

Brannen startet i et lagerbasseng for borkaks og spredte seg raskt til den store hallen som huser det termiske prosessanlegget. Her skilles slammet fra Norsjøen i fraksjonene olje, sand/grus og vann, og oljefraksjonen kan nyttiggjøres som annen spillolje.

Daglig leder Ståle Nistov i Franzefoss Gjenvinning reiste straks til anlegget da meldingen om brannen kom. Han sier til Kretsløpet at skadene er mindre enn de først fryktet. – Halve hallen er uskadd og det er heldigvis den delen der det meste av prosessutstyret og kontrollfunksjonene ligger. Dette ser ut til å være intakt, sier han. Nistov sier at det er altfor tidlig å si når anlegget kan åpnes igjen og hvor store materielle skader det dreier seg om. – Foreløpig er dette et skadested der politiet gjør sine undersøkelser. Vi iverksetter også en intern gransking for å komme til bunns i årsaken, sier han.

LETTET: Daglig leder Ståle Nistov i Franzefoss Gjenvinning uttrykker lettelse over at ingen ansatte kom til skade.

Nistov uttrykker lettelse over at ingen av de ansatte kom til skade og sier de har avholdt et allmøte med alle de ansatte i dag fredag. Anlegget har døgnkontinuerlig drift så mange var ikke på jobb da brannen oppsto. – Vårt hovedfokus nå er å ta vare på de ansatte, så får vi ta det andre i tur og orden, sier han. Vi får også vite at ingen av de ansatte vil bli permittert. – Det blir mer enn nok å gjøre med skadebegrensning og gjenoppbygging, vi er opptatt av å komme i drift igjen så raskt som mulig, avslutter Ståle Nistov.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE