Hold Norge Rent flytter strandryddearrangementer av hensyn til fuglenes hekking

Når snøen smelter, dukker søppelet opp. Hold Norge Rent inviterer til Vårryddedagen lørdag 13. mars, men utsetter Strandryddedagen og Strandryddeuka til høsten. Foto: Anders Bastian Nordberg / Manus

Etter nøye overveielse og i samråd med ryddemiljøet flytter Hold Norge Rent Strandryddedagen og Strandryddeuka til høsten for å unngå storstilte oppryddingsaksjoner i mai mens hekketiden er på topp.

Det skriver Hold Norge Rent i en pressemelding.

HNR oppfordrer imidlertid til rydding på våren før fuglene kommer tilbake og hekkingen starter, og inviterer alle som befinner seg i snø- og isfrie områder til å bli med på den nye nasjonale Vårryddedagen som arrangeres lørdag 13. mars.

Vårryddedagen er en ryddekampanje som skal bidra til å fjerne søppel fra norsk natur før ferdselsforbudet trer i kraft 15. april.

Siden Strandryddeuka flyttes permanent til september og etterlater seg et tomrom, skal Vårryddedagen bidra til å fylle dette tomrommet og oppfylle ønske fra frivillige aktører om å gjennomføre en ryddekampanje om våren.

– Dersom situasjonen med pandemien tillater det i mars, ønsker vi å engasjere familier, vennegjenger, friluftsråd, lag og foreninger, kommuner, avfallsselskap og ellers alle som vil bli med på Vårryddedagen. Følg alltid råd fra lokale myndigheter og Folkehelseinstituttet. sier Heidi Gromstad, prosjektleder for ryddekampanjer i Hold Norge Rent.

Alle oppfordres til å registrere planlagte ryddeaksjoner og funn i Rydde. Ved å registrere aksjonene på ryddenorge.no kan vi se hvor mange som deltar, hvor mye vi rydder sammen, og hvor behovet for å rydde fortsatt er stort. Opprett en bruker og registrerer ryddeaksjonen(e) dine via Rydde, så blir du med i tellingen og folkeforskningen. Det skriver Hold Norge Rent.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE