Pippip Ferner er vinner av Gullklypa 2020

Pippip Ferner ble tildelt Gullklypa i forbindelse med Hold Norge Rent-konferansen 2021. Foto Christine Istad

Norges gjeveste miljøpris går i år til Pippip Ferner, for hennes kreative innsats og engasjement i kampen mot marin forsøpling. Det opplyser foreningen Hold Norge Rent.

Gullklypa-utdelingen er del av den årlige Hold Norge Rent-konferansen. Det var klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn som delte ut den gullforgylte klypa og en sjekk på kr. 5 000 fra Ragn-Sells.

Pippip Ferner er kreativ i sin innfallsvinkel til plastproblematikken:

Over lang tid har Pippip Ferner visualisert plastsøppelproblemet gjennom sin kunst på en slagferdig måte med bred rekkevidde. Hennes kreativitet engasjerer på tvers av alder og geografi, også utenfor landets grenser, heter det blant annet i juryens begrunnelse.

Det er særlig gjennom oppsirkulering av søppelet til formidlende kunst hun har sin store styrke, heter det videre i begrunnelsen.

Ferner er en aktiv rydder både i fjæra og i urbane strøk. Hennes kommunikasjon er tydelig og med en god porsjon humør, og et eksempel på arbeidet hennes er den svært populære adventskalenderen. Hun formidler også gjennom workshops for barn og unge og er en drivkraft i det kreative prosjektet Guerrilla Plastic Movement.

Gullklypa er en hyllest til ildsjeler og organisasjoner som har gjort en ekstraordinær innsats mot forsøpling i året som er gått.

Pippip Ferner var en av fem finalister av over 70 innsendte forslag tilsendt juryen, og det var som alltid en hard kamp om seieren.

Finalistene Ina Giske fra Sunnmøre, Martin Helseth fra Ålesund, miljøorganisasjonen In the Same Boat og Norges Miljøvernforbund med Ruben Oddekalv er alle uvurderlige bidragsytere i kampen mot forsøpling, påpeker foreningen Hold Norge Rent.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE