Infinitum åpnet nytt sorteringsanlegg i Narvik

Varaordfører Per Kristian Arntzen har fått av snora som holdes av fabrikksjef Ole Rolf Dahlberg (t.v.) og Infinitums direktør Kjell Olav Maldum. Foto: Katrine Lunke.

Onsdag 15. mars var det snorklipping i det nye anlegget som skal ta imot alt som pantes nord for Saltfjellet. Med det nye anlegget i Bjerkvik utenfor Narvik økes sorteringskapasiteten for nordlendingenes tomgods fra tre til fem tonn i timen.

Snora ble klippet av Per Kristian Arntzen, varaordfører i Narvik. Han gjorde ingen forsøk på å skjule sin begeistring: – Vi er svært glade og stolte over at Infinitum er her.  Det er spesielt gøy med bedrifter som tør å satse, tenke langsiktig og som ligger i forkant teknologisk, slik Infinitum gjør. For oss i Narvik kommune er det utrolig viktig å legge til rette for det grønne skiftet. Vi har stor tro på Infinitum i fremtiden, sa Arntzen.

I det nye bygget i Bjerkvik er det satset på energieffektivitet og det tilfredsstiller kravene til Energiklasse A.

I pressemeldingen fra Infinitum vektlegges det også at anlegget i Bjerkvik, som ligger 17 km nord for Narvik, er strategisk plassert fordi tettstedet er et knutepunkt mellom de store byene i Nord-Norge. Infinitum har da også hatt sortering i Bjerkvik siden 2006, men hittil i et leid bygg noen kilometer unna. I fjor ble det der håndtert mer enn 150 millioner flasker og bokser. Når plasten og aluminiumen er ferdig komprimert og ballet kjøres buntene til Narvik, for videretransport med båt. Plasten går til Veolia PET sitt gjenvinningsanlegg i Fetsund, mens aluminiumen nå går til Novelis i England.

– Det nye anlegget blir nå modell for videre drift i Infinitum. Vi har de aller nyeste maskinene og kapasiteten blir nesten doblet fra det forrige anlegget, sier en svært fornøyd fabrikksjef Ole Rolf Dahlberg. Han forteller at de har større kapasitet enn de faktisk trenger akkurat nå, for å være rigget for økning i framtiden.

Det er reist et nytt energieffektivt bygg på 1700 m2 og investeringen ligger på rundt 50 millioner kroner. Den nye produksjonslinja skal også være svært energieffektiv, noe man blant annet har fått til ved å bygge i høyden og utnytte tyngdekraften i materialtransporten.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE