Lanserer handelsplattform for gjenvunnen plast

Johannes Schill og Sammy-Sebastian Tawakkoli har sammen etablert handelsplattformen Atomler for gjenvunnet plastråvare. Foto Atomler/Recycling

Denne uken ble en plattform som skal effektivisere handelen med industrielle plastfraksjoner lansert. Her kan foretak kjøpe og selge gjenvunnet PP, PE og PET, noe som vil kunne øke gjenvinningsgraden av plastråvare i Europa.

Det er nettstedet Recyclingnet.se som forteller dette.

– Vi vil effektivisere handelen med industrielle plastfraksjoner ved å gjøre det enkelt, transparent og mindre risikabelt, sier Sammy-Sebastian Tawakkoli som har stiftet selskapet sammen med Johannes Schill.

– Foretak kan skape seg en butikk på plattformen gratis. Der kan de presentere seg og sitt behov for materialer eller sitt tilbud av gjenvunnete eller overflødige materialer. På den måten får de sin egen handelsplass for gjenvunnen plast som fungerer på samme måte som digitale handelsplasser for privatpersoner, sier Johannes Schill.

Handelsplassen som har fått navnet Atomler tar tak i flere av de utfordringer som har vanskeliggjort handelen med plastråvarer fra industriell produksjon av emballasje og industrielle applikasjoner. Arbeidet finansieres av den svenske innovasjonsmyndigheten Vinnova og Energimyndigheten i Sverige.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE