Millionstøtte til forstudie av kjemisk gjenvinning av plast

Fortum skal finne ut om kjemisk gjenvinning egner seg for blandede plastfraksjoner som ikke lar seg gjenvinne mekanisk.

Fortum har fått bevilget seks millioner kroner fra Energimyndigheten i Sverige til å gjennomføre en forstudie om kjemisk gjenvinning av plast.

Forstudien skal teste og vurdere hvilke avfallsstrømmer og sorteringsmetoder som egner seg for kostnadseffektivt å kunne skaffe plastindustrien en CO2-nøytral råvare. Det skriver plastnet.se.

-Avfall kommer i større grad til å bli ny råvare innen alle sektorer. Betydelige andeler av plasten er i dag vanskelig å materialgjenvinne. Ved hjelp av kjemisk gjenvinning er målet å øke denne andelen kraftig og denne forstudien vi nå har fått penger til skal sørge for å få fram CO2-nøytral råvare til Borealis plastreturraffineri, sier Johanna d´Annibale, Manager Strategy Portfolio & Projects ved Fortum Recycling & Waste til plastnet.se.

Forstudiens totale budsjett er på om lag 12 millioner kroner, noe som innebærer at Energimyndigheten finansierer 50 prosent av studien. Både på EU-nivå og i Sverige er ambisjoner og mål for å øke gjenvinningsgraden av plast store. Det er behov for mer enn dagens mekaniske gjenvinning av plast for å nå disse målene, så satsing på nye gjenvinningsmetoder og teknologier for å gjøre det mulig å gjenvinne blandede plastfraksjoner som i dag ikke lar seg gjenvinne mekanisk, er nødvendige for å nå klimamålene, kan man lese der.

 

Les også: Innovasjon Norge støtter Geminors utviklingsarbeid i Sverige

 

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE