Nofir med ny innsamlingsrekord

Kristian Sandbakk Hansen og Øistein Aleksandersen gleder seg over alle leveransene av fiskeri- og oppdrettsredskap som de mottar til gjenvinning. Foto Tomas Preiksa.

Har mottatt over 400 forsendelser med fiskeri- og oppdrettsredskap til gjenvinning og går mot knusende rekord i 2023.

– Det er helt spinnvilt, og en skikkelig opptur all den tid det er nedgangstider både i råvare,- og materialpriser, og generelt dyrt over hele linja. Samtidig er dette en stor bragd, og resultatet av langsiktig arbeid, sier en smørblid logistikk- og innkjøpsansvarlig Kristian Sandbakk Hansen i Nofir i en pressemelding.

– Hadde ikke sett for oss

Gjenvinningsselskapet fra Bodø har de siste årene kunne rapportert om rekordår etter rekordår. Dette året blir det ny rekord, allerede i slutten av november nådde selskapet den «magiske grensen», som Sandbakk Hansen kaller det, på 400 forsendelser.

Det året Nofir mottok mest redskap var i 2017 med 7428 tonn. Da kunne de telle opp 330 forsendelser ved årets slutt. I 2021 ble det rekord på antall forsendelser: hele 344 trailere med kassert fiskeri- og oppdrettsredskap.

– Vi hadde nok ikke sett for oss å nå 400 på veldig, veldig lenge, så det er en skikkelig motivasjonsboost når det er trått på enkelte andre fronter med høye priser på det meste, sier Sandbakk Hansen.

Kommet styrket ut av harde reguleringer

Øistein Aleksandersen, daglig leder i Nofir, er spent på hvordan året ender og mener det er godt nytt for fiskeri- og oppdrettsnæringa.

– Nå har vi allerede samarbeidet med, og samlet inn redskapene til nær sagt alle de viktigste aktørene i Norge over lengre tid. Samtidig har vi fortsatt å jobbe mot nye aktører, andre land og generelt forsøkt å opplyse mer om hvor mye som er mulig å få til på gjenvinningsfronten, all den innsatsen lønner seg nå, sier Aleksandersen.

Han viser blant annet til at Island har vokst frem som Nofirs nest største marked, samarbeid med aktører i andre deler av gjenvinningsbransjen og at Nofir har vært godt rustet i møte med strengere krav til eksport etter harde runder med reguleringer i 2018 og 2021.

– Som den største aktøren på feltet har vi måttet ha alt på stell ganske lenge nå, og som et resultat får vi inn noe mer redskap når andre aktører får eksport-stopp og lignende. Det viktigste er uansett at det gjenvinnes mer enn noensinne, og det er en stor stjerne i boka for både fiskeri, for oppdrett og for gjenvinning, avslutter Aleksandersen, og legger til at det fortsatt er et stykke å gå.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE