Nytt kommunalt eid nedstrømsselskap i nord

Få måneder etter at Rekom kastet inn håndkleet og Geminor kjøpte opp restene av selskapet etablerer fem nordnorske avfallsselskaper Avfallsmegling Nord AS. Målet er å bedre avsetning og logistikk for de 300 000 tonnene med avfall som disse selskapene til sammen håndterer.
Direktør Leif Magne Hjelseng i Iris Salten er særdeles fornøyd med etableringen av Avfallsmegling Nord as.
Direktør Leif Magne Hjelseng i Iris Salten er særdeles fornøyd med etableringen av Avfallsmegling Nord as.

Det er selskapene Hålogaland Ressursselskap, Remiks Miljøpark, Iris Salten, Reno-Vest og Lofoten Avfallsselskap gått sammen og dannet Avfallsmegling Nord AS. Det nye selskapet skal sørge for en sterkere forhandlingsposisjon, og videreutvikle et allerede godt samarbeid mellom selskapene i hele Nord-Norge, heter det i den publiserte pressemeldingen.

– Vi har tradisjon for å få til gode samarbeidsløsninger i Nord-Norge, og vi har fått svært positive signaler fra de øvrige offentlige selskapene om at de vil bli med på laget. Derfor har jeg stor tro på denne delen av avfallsbransjen i nord vil stå samlet bak det nye selskapet, sier adm. dir. Leif Magne Hjelseng i Iris i meldingen. Han var styreleder i kommunenes landsdekkende nedstrømsselskap Rekom og har vært en pådriver for den nye etableringen. – Dette er en idé jeg har hatt lenge og som jeg nå er veldig glad for at den blir realisert. Her i nord opplever vi avsetningen blir stadig vanskeligere, ofte mottar selskapene bare ett og iblant ingen tilbud når fraksjoner legges ut på anbud. Vi må jobbe jamt og trutt med nedstrømsløsninger og særlig for de mindre selskapene er situasjonen vanskelig, sier han.

– Geminor blir vel en temmelig hard konkurrent for det nye selskapet?

– Geminor er veldig dyktige, ikke minst på logistikk, og kommer helt sikkert til å vinne mange anbud i nord også i tida framover. Men vi kan ikke gjøre oss helt avhengige av én aktør. Vi skal bygge opp egen kompetanse, for å kunne gi et godt tilbud på alle fraksjoner som større og mindre avfallsselskaper i regionen trenger å få avsetning på, sier Hjelseng. På spørsmål om hvilke fraksjoner som er mest aktuelle, sier han: – Mindre selskaper i landsdelen har opplevd at det ikke har kommet inn tilbud overhode på transport og behandling av restavfall. Papp og papir er jo en vanskelig fraksjon nå, avsetningen av plast er også uhyre sårbar.  Ved å samarbeide styrker vi vår posisjon når vi skal forhandle om volum og pris, sier Hjelseng. Han avslutter med å uttrykke sin store glede over at selskapene i Bodø, Narvik og Tromsø har klart å samarbeide om denne etableringen.
Daglig leder Morten Nakling Bangås (t.h.) og Erik-Andre Sølberg skal sørge for avsetning av avfallet i nord i både det nasjonale og det internasjonale markedet.

Daglig leder Morten Nakling Bangås (t.h.) og Erik-Andre Sølberg skal sørge for avsetning av avfallet i nord i både det nasjonale og det internasjonale markedet.

Det nye selskapet skal ledes av Morten Nakling Bangås, som kommer fra stilling som daglig leder for husholdningsrenovasjon i Remiks Miljøpark i Tromsø. Med seg får han Erik-Andrè Sølberg, med fortid i Iris og Rekom. Styreleder for Avfallsmegling Nord blir Eirik Johansen, som er administrerende direktør i HRS.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE