Oslo og kommunene rundt stenger gjenbruksstasjonene igjen

Dette møtte publikum på Haraldrud gjenbruksstasjon i mars i fjor. Nå skjer det samme igjen.

Renovasjons- og gjenvinningsstasjonen i Oslo stengte sine gjenvinningsstasjoner lørdag 23. januar kl 12, etter utbruddet av den såkalte engelske virusvarianten i Nordre Follo.

– Vi ønsker aldri å stenge, men vi skal heller ikke være et møtested for innbyggerne når situasjonen er som den er, sier direktør Hans Petter Karlsen i Renovasjons- og gjenvinningsetaten.

Det gjelder alle betjente mottak: gjenbruksstasjoner, minigjenbruksstasjoner og mottak for farlig avfall.

– Levering av avfall er ikke en strengt nødvendig kjøretur akkurat nå. I så fall henviser vi til private avfallsmottak mens vi holder stengt. Jeg håper på forståelse for dette og at vi ikke får se forsøpling rundt mottakene våre. Forhåpentligvis åpner vi igjen snart, sier Karlsen. Den ordinære avfallsinnsamlingen påvirkes ikke.

FolloRen, som står for renovasjonen i Nordre Follo, Frogn, Nesodden og Ås har også stengt alle sine gjenvinningsstasjoner ut januar. Indre Østfold Renovasjon stenger sine gjenvinningsstasjoner i Askim og Marker for privatkunder. ROAF stenger ned sin gjenvinningsstasjon i Enebakk, på de øvrige innføres påbudt bruk av munnbind for besøkende.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE