Renovasjonsetaten i Oslo vil ha mer ombruk

Flere renovasjonsselskaper har satt i gang aktiviteter i den såkalte ombruksuka, som skal være en motvekt til den etterfølgende kjøpefesten Black Friday. Blant disse er Oslo REN som lørdag 23. november innviet et nytt stort gjenbrukstelt på sin største gjenvinningsstasjon Haraldrud.
Gitte Næss Grønner passer på at det som tas med fra det nye gjenbruksteltet blir veid og notert.
Gitte Næss Grønner passer på at det som tas med fra det nye gjenbruksteltet blir veid og notert.

Gitte Næss Grønner er ansvarlig for ombruk i Renovasjonsetaten i Oslo. Hun forteller at andelen av husholdningsavfallet som går til ombruk er beskjedne 0,8 %, om man regner inn alt avfallet som hentes hjemme hos folk. – Av det som kommer på gjenvinningsstasjonene er andelen høyere, her på Haraldrud ligger vi på rundt 2 %, men på Smestad er vi oppe i 4 %, forteller hun.

Men det er definitivt et ønske i hovedstaden om å øke denne andelen, og et av tiltakene er altså et nytt, stort og bemannet telt på Haraldrud, der de ansatte på gjenvinningsstasjonen setter inn det som vurderes å ha ombrukspotensiale. Næss Grønner forklarer at Fretex og Maritastiftelsen, som Oslo REN har hatt et samarbeid med lenge, får forsyne seg først av det som plukkes ut. Men det blir altså mye tilbake som har ombrukspotensiale.

Og interessen på åpningsdagen var det lite å si på, før teltet ble åpnet hadde det samlet seg en lang kø. Og mange varer forsvant raskt. – Alt er gratis, det eneste vi forlanger er at folk oppfører seg ordentlig og at alt som tas ut herfra blir veid. Og så er det ikke adgang til å sette noe til side, folk må ta med seg det de skal ha med en gang, forteller Næss Grønner.

Quai Mastola klipper snora presis kl 12 og erklærer gjenbruksteltet er åpnet...
Quai Mastola klipper snora presis kl 12 og erklærer gjenbruksteltet er åpnet…
....og folk som har ventet i kø strømmer inn.
….og folk som har ventet i kø strømmer inn.
ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE