Svenske Re:NewCell begjærer seg konkurs

Re:NewCell AB i Sunsvall i Sverige som resirkulerte cellulosebasert tekstilavfall til såkalt Cirkulose begjærer seg konkurs. Foto Alexander Donka

Styret i Re:NewCell AB har besluttet å begjære Re:NewCell AB konkurs. Konkursbegjæringen vil bli innlevert til Stockholm tingrett. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

Bakgrunnen for beslutningen om å begjære konkurs er at Re:NewCell ikke har klart å sikre tilstrekkelig finansiering til å fullføre den strategiske gjennomgangen, som ble annonsert 20. november 2023, med tilfredsstillende resultat. Som en del av den strategiske gjennomgangen gjennomførte Re:NewCell omfattende forhandlinger med de to største aksjonærene, H&M og Girindus, deres eksisterende långivere BNP Paribas, European Investment Bank, Finnvera (som delvis garantist), Nordea, AB Svensk Exportkredit samt med potensielle nye investorer og andre interessenter angående langsiktige finansieringsløsninger. Dessverre er det nå klart at diskusjonene ikke har resultert i en løsning som ville gitt Re:NewCell tilstrekkelig finansiering eller kapital til å sikre vedlikehold av virksomheten.

– Dessverre må jeg meddele at vi er nødt til å ta beslutningen om å begjære oss konkurs. Fordi vi har en sterk tro på selskapets langsiktige potensial, har vi, sammen med våre rådgivere, brukt betydelig tid og energi på å prøve å sikre den likviditet, kapital og eierstruktur som kreves for å kunne sikre selskapets fremtid. Som en del av forhandlingene har vi hatt intensive dialoger med både nåværende hovedeiere og nye investorer, våre banker og andre interessenter. Dessverre har disse diskusjonene ikke vært vellykket. Dette er en trist dag for miljøet, våre ansatte, våre aksjonærer og våre andre interessenter, og det er et tegn på mangel på lederskap og nødvendig endringstakt i motebransjen, sier styreleder Michael Berg i pressemeldingen.

Re:newcell fikk så sent som i høst Nordisk Råds miljøpris for sitt arbeid med å utvikle en sirkulær tekstilindustrivirksomhet.

Les også:

Renewcell planlegger reduksjon i arbeidsstokken

Nordisk Råds miljøpris til Renewcell

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE