Sykkelbatteri i pressa ga branntilløp hos ROAF

Et batteri fra en el-sykkel i restavfallet var årsaken til det heftige branntilløpet ved ROAF 19. juni. Det avga gnister da det havnet i pressa ved sorteringsanlegget og sammen med sprayflasker med gassrester førte dette til at to meter høye flammer plutselig sto ut av pressa.
Dette batteriet lå i restavfallet og forårsaket et eksplosivt branntilløp hos ROAF onsdag 19.juni. Foto: ROAF.
Dette batteriet lå i restavfallet og forårsaket et eksplosivt branntilløp hos ROAF onsdag 19.juni. Foto: ROAF.

Branntilløpet førte til full utrykning, men de ansatte hadde fått kontroll da brannvesenet ankom. Konstituert avdelingsdirektør Terje Skovly ved ettersorteringsanlegget roser de ansattes innsats, men er samtidig oppgitt over abonnentenes kildesortering. – Fortsetter våre innbyggere å kaste farlig avfall som batterier i restavfallet er det bare et tidsspørsmål før vi får en ny brann i anlegget eller i renovasjonsbilene, sier han til Romerikes Blad.

Etter brannen fant de ansatte ved anlegget altså et forkullet el-sykkelbatteri som de mener har forårsaket branntilløpet, sammen med spraybokser som ikke var tomme. – I det store antallet spraybokser som kastes feilaktig i restavfallet er det alltid noen rester. Under trykk vil noen av disse sprekke og da siver drivgassen ut. Om det da ligger et batteri med energi i samme haugen oppstår en ekstremt farlig situasjon, sier kommunikasjonssjef Line Malmo i ROAF til Romerikes Blad.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE