Brannårsaken ikke kjent

En eksplosjonsartet brann i en gassdrevet renovasjonsbil på Kjelsås i Oslo antente en enebolig som ble totalskadd og en garasje som brant helt ned. Brannårsaken er ikke kjent.
Brannvesenet hadde en vanskelig jobb med slukking av brannen som startet i renovasjonsbilen nederst midt på bildet.
Brannvesenet hadde en vanskelig jobb med slukking av brannen som startet i renovasjonsbilen nederst midt på bildet.

Det var på ettermiddagen 26. juni at en av Oslo RENs biler som var ute og samlet inn avfall plutselig tok fyr, mens de to renovatørene var ute av bilen. Ifølge Aftenposten startet brannen med et smell og den antente raskt en garasje og enebolig ved siden av. Brannvesenet kom raskt til stede, men kunne ikke hindre at eneboligen, der beboerne ikke var hjemme, ble totalskadd.

Kommunikasjonsdirektør Kjersti Kristoffersen i Oslo REN sier til Kretsløpet at brannårsaken er ukjent og at de ikke vet om brannen oppsto i avfallet eller i selve bilen. – Den utbrente bilen skal nå undersøkes av eksperter fra forsikringsselskapet, men det kommer til å ta noe tid før resultatene foreligger, sier hun. Hun sier også at den dramatiske hendelsen ikke får konsekvenser for avfallsinnsamlingen i Oslo, bortsett fra at det blir enda en bil mindre i en situasjon hvor det allerede er klart at det må anskaffes flere. – Men heldigvis er avfallsmengden i byen redusert de nærmeste ukene, sier hun.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE