Elektrisk og dekorert avfallsinnsamling i Ålesund

Innbyggerne vil legge merke til ÅRIMs nye elektriske renovasjonsbiler. På bilene kan man nemlig se tegninger laga av 5.-klassinger ved Åse og Larsgården skole, med tema «framtidas avfallshåndtering og ressurssamling». Foto: ÅRIM.

Renovasjonsselskapet ÅRIM fikk nettopp overlevert to elektriske renovasjonsbiler, de første på Sunnmøre. Bilene er dekorert av 5-klassinger ved to av byens skoler og vil sørge for utslippsfri og fargerik innsamling på de såkalte nærrutene rundt byen.

 – For renovatørene blir dette en ny måte å kjøre renovasjonsbil på.  På den ene siden må de ha et mer bevisst forhold til å kjøre mest mulig energieffektivt, og dermed planlegge bruk av strømkrevende operasjoner som for eksempel komprimering. På den annen side får de en ny og bedre hverdag med adskillig mindre støy, sier kommunikasjonssjef Caroline Mehl Nakken i ÅRIM i en pressemelding.

Det er to Volvo lastebiler med påbygg levert av Geesinknorba som nå settes i drift i Ålesund. Det framgår at dette ikke er konverterte dieselbiler, bilene er opprinnelig bygd for el. De skal være renovasjonsbil nr 2 og 3 i Norge av denne typen, ifølge meldingen. Men Innbyggerne vil nok legge mer merke til dekoreringen. Det er 5.-klassinger fra Åse og Larsgården skole som står for den, de deltok i høst i en tegnekonkurranse der temaet var framtidas avfallshåndtering og ressurssamling. – Vi gleder oss derfor stort til å rulle ut det som vi helt subjektivt må si har blitt verdens fineste renovasjonsbiler, og håper de blir et positivt tilskudd på vegen med sin særegne profil, sier Nakken.

De to bilene skal betjene de rutene som ligger nærmest Bingsa avfallsanlegg, noen kilometer øst for bykjernen. Som tidligere omtalt ble ÅRIM fusjonert inn i Bingsa Gjenvinning fra årsskiftet. Selskapets langsiktige mål er å gjøre all innsamling fossilfri også i de andre ÅRIM-kommunene. De nye bilenes kapasitet på rekkevidde, lastevolum og komprimatorbruk vil derfor bli grundig testet ut i løpet av dette året, heter det i pressemeldingen.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE