Fører av renovasjonsbil dømt til fengsel to år etter ulykken

K +

Det var på denne veien at den tragiske ulykken skjedde i november 2020. Foto: Sindre Øen, Tønsbergs Blad.

I november 2020 omkom 22 år gamle Tuva Fermann etter at hun ble rygget på av en renovasjonsbil på Nøtterøy. Og 20. oktober falt dommen i Vestfold tingrett, sjåføren ble dømt til seks måneders fengsel, og til å betale hver av jentas foreldre 145 000 kroner.

Den 36 år gamle sjåføren er også fradømt førerkortet i tre år. Sjåføren erkjente ikke straffeskyld og hans forsvarer Jon Anders Hasle sier til Tønsbergs Blad at dommen høyst sannsynlig blir anket. Dette må eventuelt skje i løpet av 14 dager etter domsavsigelsen.

Retten fant altså at sjåføren ikke var tilstrekkelig aktpågivende da han rygget på den unge kvinnen på den smale grusveien på Nøtterøy. «Etter rettens vurdering er det klart at (sjåførens navn) i den aktuelle situasjonen ikke burde foretatt ryggingen uten at han kjørte saktere eller stanset ved jevne mellomrom, eller at han tilkalte (medarbeiders navn) for å bistå. Hadde han gjort det ville Tuva blitt observert og ulykken ville ikke inntruffet. Ved at han forholdt seg slik han gjorde, finner retten at han tok en bevisst sjanse», heter det i den enstemmige dommen.

Retten finner heller ikke at det forelå ekstraordinære omstendigheter som er formildende: «At hun hadde ørepropper i øret og lyttet til radio eller andre ting, kan ikke sees å ha hatt noen betydning for hvordan sjåføren skulle ha forholdt seg i saken. Etter bevisførselen finner retten å utelukke at påkjørselen skyldtes en ekstraordinær opptreden fra Tuva sin side», heter det her.

Sjåføren arbeidet for Norsk Gjenvinning og her har det vært gjennomført en egen intern granskning. Og påtalemyndigheten ber om unnskyldning for at det tok så lang tid å få saken til retten. Jeg vil beklage både til etterlatte og den dømte at det her nok tok litt for lang tid. Det er uansett utfallet en tragisk sak for foreldre å miste sin 22 år gamle datter slik, sier politinspektør Magnar Pedersen til lokalavisen Øyene.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE