Intimkonserter for strandryddere

Norske artister har gjennom initiativet CleanSounds en unik mulighet til å gi sitt bidrag i forbindelse med opprydding på strendene. Og strandrydderne kan få en opplevelse for livet.
Initiativtaker og primus motor for CleanSounds, Morten Sand, fortalte tilhørerne på Hold Norge Rent-konferansen om pop-up-konsertene som mange norske artister bidrar med etter strandryddeaksjoner. Unni Wilhelmsen er en av artistene som stiller opp gratis for renere strender.
Initiativtaker og primus motor for CleanSounds, Morten Sand, fortalte tilhørerne på Hold Norge Rent-konferansen om pop-up-konsertene som mange norske artister bidrar med etter strandryddeaksjoner. Unni Wilhelmsen er en av artistene som stiller opp gratis for renere strender.

På årets Hold Norge Rent-konferanse fortalte initiativtaker Morten Sand om konseptet han har utviklet.

– CleanSounds er artisters egen bevegelse i kampen mot marin forsøpling. De som har bidratt på en lokal strandryddeaksjon belønnes med hemmelige, autentiske, intime minikonserter når aksjonen er over, fortalte han. CleanSounds som organisasjon gjør alt av planlegging, koordinering, tilrettelegging og gjennomføring av konsertene på vegne av artistene og koordinerer arbeidet opp mot lokale og nasjonale ryddeaksjoner og de aktuelle organisasjonene.

Ryddeentusiaster som har lagt ned en arbeidsdag – eller fler – og omvandlet en forsøplet strand til en ren, kan altså risikere å bli overrasket av Halvdan Sivertsen som kommer traskende med gitaren sin. Eller Madcom som drar i gang å rappe i fjæresteinene. Eller Maria Mena, eller Bettan, eller Jarle Bernhoft, eller Unni Wilhelmsen, eller noen andre. Sistnevnte var også til stede på konferansen og bidro med musikalske innslag både under middagen og i konferansenprogrammet.

– Det er ikke alltid så lett for artister å bidra på frivillig basis, fordi vi har et helt apparat av musikere og teknikere rundt oss som driver business og skal ha lønn for det de gjør. Men med CleanSounds er det mulig fordi dette er et lavterskelinitiativ. Det er ikke annonsert på forhånd at vi kommer – dermed er det mulig å trekke seg om noe skulle skjære seg, og dermed er det også lettere å si ja, sa hun.

Dette blir enkle pop-up-konserter med minimalt med rigging, og som artistene kan gjøre dersom det passer slik at de er i nærheten av ryddeaksjonen – for eksempel på en turné – på det aktuelle tidspunktet.

– Vi er et stort spekter av artister som er med på dette, og til sammen har vi en stor følgerskare på sosiale medier som følger med på hva vi gjør. Og de fanger opp at vi nå og da spiller på en strand. Det blir litt av vårt bidrag oppe i dette – vi kan vise folk at dette kan vi gjøre – og spørre hva kan du gjøre? Vi håper dette bidrar til at enda flere blir med på å rydde på strendene, sa Wilhelmsen.

CleanSounds kan følges på Facebook. De har også en egen nettside.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE