Namdal Ressurs kjøper dataselskapet Fieldata

Daglig leder Thomas Gundersen i Fieldata (t.v.) ser fram til å jobbe sammen med Rolf Ovesen i Namdal Ressurs med å få fart på digitaliseringen av renovasjonsbransjen. Foto: Bjørn Tore Næss, Namdalsavisa/NT24.

Namdal Ressurs har i løpet av sine 30 år bygd seg opp til å bli landets største leverandører av utstyr til avfallsinnsamling. Nå tar selskapet et godt skritt videre i arbeidet med å digitalisere sine løsninger.

Det trønderske selskapet Fieldata AS består av ti ansatte, disse utvikler og leverer integrasjonsplattformer, mobile løsninger og annen software, i all hovedsak retta mot renovasjonsbransjen.  – For oss er dette et strategisk viktig oppkjøp i en bransje hvor mange aktører er på full fart inn i digitaliseringa, sier adm. dir. Rolf Ovesen i Namdal Ressurs. Fieldata skal fortsette som et selvstendig datterselskap også etter oppkjøpet, men tjenestene skal inngå som en naturlig del av Namdal Ressurs sin portefølje, sammen med avfallsutstyr, sensorer for overvåking og softwareløsninger, heter det. Det framgår også at Namdal Ressurs selv har brukt fem millioner det siste året på å utvikle sensorer som overvåker avfallshåndteringa. Fieldata skal sørge for at det blir lettere å tolke dataene som strømmer ut av denne teknologien, som allerede finnes i mange avfallskontainere, kjøretøy og anlegg.

– Kampen framover kommer blant annet til å handle om hvem som klarer å utnytte verdien av utsorterte ressurser best. Allerede i dag sørger sensorikk og programvare for store datastrømmer, men fram til nå har ikke aktørene tatt steget fullt ut med å sette dataene i system. Fieldata er langt framme i utviklinga, så for oss er oppkjøpet viktig for å beholde og forsterke posisjonen vi har i et marked i endring, sier Ovesen.

Fieldata samarbeider med renovasjonsselskaper i store deler av landet, blant annet tok det relativt nyetablerte selskapet ReMidt IKS tok i sommer i bruk selskapets system for automatisering av operasjoner og digitale selvbetjeningsløsninger.

Tidligere eier av Fieldata var Norsk Navigasjon Holding AS, som ble etablert av en trio fra Snåsa, navnene er Lars Olav Gravbrøt, Peter Asle Mona og Jan Ivar Sandnes. Dette selskapet har ikke tjent penger de siste to årene, i 2020 var underskuddet nær 4 millioner kroner. Da stiller det seg annerledes med kjøperen, Namdal Ressurs hadde i fjor et meget godt år, med rekordomsetning og et overskudd på 6,4 millioner, en dobling av resultatet i 2019. Men hva oppkjøpet av Fieldata har kostet vil Rolf Ovesen ikke ut med. – Tallene holder vi for oss selv, men vi har stor tro på at vi har gjort en god deal, sier han til NT24.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE