Reno Nordens datterselskaper i Sverige og Finland solgt

I en pressemelding fra Advokatfirmaet Kvale, som har håndtert Reno Nordens konkursbo, framgår det at datterselskapene Reno Norden AB i Sverige og Reno Norden OY i Finland er solgt til det opprinnelig spanske miljøkonsernet Urbaser S.A., som dermed etablerer seg i Norden.
Et halvt år etter konkursen i Reno Norden har konkursbestyrer Tom Hugo Ottesen nå fått solgt det svenske og finske datterselskapet.
Et halvt år etter konkursen i Reno Norden har konkursbestyrer Tom Hugo Ottesen nå fått solgt det svenske og finske datterselskapet.

I pressemeldingen gir konkursbestyrer Tom Hugo Ottesen uttrykk for tilfredshet over at disse selskapene nå har fått en sterk industriell eier som kan videreføre virksomheten i de to landene og har ressurser til å utvikle den videre. Han uttrykker også takknemlighet til alle som har bidratt til at disse selskapene har holdt det gående i en turbulent og usikker periode og sier at det fortsatt arbeides hardt for å finne en god løsning også for det danske datterselskapet.

Konsernsjef José Maria López Pinol i Urbaser S.A. sier i den samme pressemeldingen at han er meget fornøyd med at selskapet nå endelig kommer inn i det nordiske markedet for avfallsinnsamling. – Dette er store markeder med relativt gode utsikter til vekst. Vi har i flere år vært interessert i å etablere oss i Norden og dette gir oss muligheten til å komme inn og ta en ledende posisjon, heter det videre. Konsernsjefen legger også til at de gjennom kjøpsprosessen har erfart at de to selskapene har erfarne og dyktige ledere. – Vi forventer store gevinster av at vi nå kombinerer våre sterke sider, heter det.

Partene er naturligvis enige om å ikke offentliggjøre kjøpesummen.

Urbaser S.A. ble etablert i 1990 og har gjennom 160 datterselskaper i 22 land mer enn 40 000 ansatte. Konsernet ble i september 2016 kjøpt av det kinesiske investeringsselskapet Firion Investments, ifølge Reuters var kjøpesummen rundt 1,5 milliard dollar.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE