To milepæler nådd for plastsorteringsanlegget i Esbjerg

Det første partiet med plastavfall er ankommet anlegget i Esbjerg, og det kom fra Finland.

Det første partiet med plastavfall er mottatt ved ReSource Denmarks anlegg i Esbjerg, og det markerer en milepæl i anleggets historie. Samtidig er det gjennomført en kaldoppstart, altså en oppstart av maskinene uten plastavfall.

Dette opplyser selskapet i en pressemelding.

ReSource Danmarks hovedbygg med en grunnflate på nesten 7000 m2 er utstyrt med avansert sorteringsutstyr med kapasitet til å sortere 160 000 tonn plast per år. Det forventes å være i full drift fra tidlig i 2024. Anlegget vil ha kapasitet til å håndtere alt plastavfall i Danmark og bidra til Danmarks ambisiøse mål om gjenvinning av plast.

Samtidig kan anlegget også ta imot plastavfall fra husholdninger i nabolandene, inkludert Norge, Sverige og Finland. Denne ukens sending kom fra det finske serviceselskapet Lassila & Tikanoja.

Den tyske produsenten Eggersmann er leverandør av utstyret som brukes til å sortere plasten. Prosessen går ut på ved hjelp av NIR-teknologi å fjerne urenheter og sortere plasten i ulike typer – HDPE, PP, LDPE, PET og PVC – som oppfyller kravene til både kjemisk og mekanisk gjenvinning. Tetra Pak og metaller blir også sortert ut og sendt til gjenvinning. Resultatet er at ReSource oppnår en svært høy gjenvinningsgrad, kan man lese i pressemeldingen.

– Fordelen med ReSource er at vi bruker en velprøvd teknologi i stor skala. Denne teknologien er veldig fleksibel, så vi kan legge til eller endre de spesifikke plasttypene under sorteringsprosessen. ReSource vil også sørge for sporbarhet fra avfall til produkt, noe som vil være avgjørende for de viktigste aktørene i bransjen fremover, sier fabrikksjef Lars H. Kristensen.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE