Ombruksvegger til regjeringskvartalet

Eystein Sandvik (t.v) og Kjetil Prytz med Loop Wall. Foto: Moelven

Ombruksveggen Loop Wall fra Moelven Modus så dagens lys etter en idékonkurranse. Nå blir det patenterte veggsystemet en del av det nye regjeringskvartalet.

Da Statsbygg i 2020 inviterte til en idékonkurranse om å lage en ny type modulvegg av tre med god lydabsorpsjon til det nye regjeringskvartalet, meldte Moelven Modus seg på. Resultatet ble veggsystemet Loop Wall. Dette kan vi lese i en pressemelding fra Moelven.

– Vi nådde ikke helt opp i konkurransen den gangen, men vi hadde klokkertro på konseptet vårt og lovte at vi skulle videreutvikle Loop Wall og ta det ut i markedet. Nå, tre år senere, er vi utrolig stolte og glade av å kunne fortelle at vi skal levere Loop Wall til HENT i det nye regjeringskvartalet, og at vi har fått patent på veggsystemet, sier Eystein Sandvik, regionsjef Moelven Modus avdeling Oslo.

Image Veggsystemet Loop Wall er designet for ombruk. Foto: Sindre Ellingsen

Designet for ombruk

Det nye regjeringskvartalet skal ha fleksible løsninger slik at rominndelinger kan endres etter antall ansatte, oppgavefordeling og ulike arbeidsformer.

– Veggsystemet Loop Wall er designet for ombruk og er nå en del av vårt standardsortiment. Veggen produseres i Norge og komponentene er laget av fornybare materialer. Veggen er laget slik at den enkelt kan demonteres og settes opp igjen på nye steder, nesten uten nedetid, igjen og igjen og igjen. Frontene kan også enkelt skiftes ut, dersom man etter hvert ønsker seg et annet estetisk uttrykk på kontoret, sier Kjetil Prytz, teknisk produktansvarlig for Loop Wall.

Videreutviklet enda bedre miljøavtrykk 

Stortinget har vedtatt at tre skal være et viktig element i kvartalet, og at byggingen skal bidra til innovasjon og utvikling hos norske leverandører.

– Siden ideen til Loop Wall oppstod i 2020, har vi jobbet kontinuerlig med å videreutvikle løsningen. Noe av det vi har sett på er hvordan alternative råvarer kan gi et enda bedre miljøavtrykk. Det har resultert i at vi nå har åpnet for at man har mulighet til å erstatte den tradisjonelle isolasjonen i kjernen med trefiberisolasjon fra Hunton. På den måten kan også isolasjonen fungere som et karbonlager. Andre fordeler med trefiberisolasjon er at det kan forsterke de lyddempende egenskapene til produktet og i tillegg at det kan oppleves at det støver mindre ved ombygging enn tradisjonell isolasjon. Det er bra for både montørene og brukerne, sier Prytz.

Han forteller at Moelven Modus lærte mye av idékonkurransen til Statsbygg.

– Konkurransen ga oss muligheten til å løfte blikket og se på hvordan vi kunne utnytte våre fornybare materialer enda bedre. Slike initiativ bidrar til å øke graden av innovasjon i norsk næringsliv. Det er Loop Wall et eksempel på, skriver Moelven i pressemeldingen.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE