Gjenvinningsstasjonene i Oslo åpner igjen

Oslo kommune åpner sine fem største gjenbruksstasjoner igjen 1. april, etter at de har vært stengt siden 18. mars. Men stasjonene får kortere åpningstider enn vanlig og har redusert kapasitet. Bare privatpersoner bosatt i Oslo får levere avfall.
Gjenbruksstasjonen på Haraldrud er igjen klar til å ta imot besøkende fra 1. april.

K +

Gjenbruksstasjonen på Haraldrud er igjen klar til å ta imot besøkende fra 1. april.

– Når vi nå velger å åpne stasjonene igjen, er det for å gi innbyggerne et tilbud for levering av avfall. Dette tilbudet skal vi veie opp mot de hensynene som veide tyngst da vi valgte å stenge stasjonene for to uker siden, heter det på Oslo kommunes nettsider.

Men åpningstiden begrenses fra kl 10 til 17 på hverdager, lørdager er det stengt. Og bare et begrenset antall biler skal slippe inn om gangen. – Det viktigste er å redusere smittefare for både ansatte og kunder. En faktor nummer to er at flere ansatte fra gjenbruksstasjonene nå bidrar som renovatører i den vanlige avfallsinnsamlingen. Det skal de fortsette med og

det betyr at kapasiteten på gjenbruksstasjonene blir lavere, heter det videre.

De store gjenvinningsstasjonene i Oslo kan ha opptil 1500 biler innom pr dag, det er i snitt mer enn 100 biler pr time, og hver besøkende bruker i snitt ca 10 minutter inne på stasjonen. Det gjøres oppmerksom på at det nå ikke er kapasitet til det: – Det er viktig at alle som kommer til stasjonene er godt forberedt slik at besøket tar kortest mulig tid. 

Alt avfall må være sortert på forhånd og i henhold til leveringsbetingelsene til den enkelte stasjon, heter det.

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE