Første spadetak for elbilbatterisenteret på Ausenfjellet

Jon Emil Furuseth, Country Manager High Energy Batteries for Stena Recycling og Ole Johan Krog, daglig leder ØMF Romerike Kongsvinger satte spaden i hhv snøen og grusen for det nye elbilbatterisenteret denne uken. Foto Stena Recycling

Denne uken ble spaden satt i jorda for Stena Recyclings kommende elbilbatterisenter på Ausenfjellet, utenfor Oslo. Det var entreprenøren Ø.M. Fjeld som vant oppdraget, i tøff konkurranse, og vil realisere anlegget sammen med Stena Recycling.

Med en planlagt ferdigstillelse i løpet av sommeren 2024, vil senteret spille en avgjørende rolle, og dermed bidra til å redusere miljøavtrykket, skriver Stena Recycling i en pressemelding. – Vi ser frem til et godt samarbeid med Ø.M. Fjeld, som har lang erfaring fra å bygge denne typen anlegg, og er sikre på at elbilbatterisenteret vil være en nøkkelaktør i vår felles innsats for en mer bærekraftig fremtid,» sier Jon Emil Furuseth, som er Country Manager High Energy Batteries for Stena Recycling.

Stena Recycling sitt elbilbatterisenteret på Ausenfjellet er det første av sitt slag i Norge. Som tidligere omtalt i Kretsløpet skal anlegget klargjøre batterier som skal sendes til Stena Recyclings anlegg i Halmstad i Sverige for resirkulering.

 

Les også

Stena Recycling bygger nytt batterisenter i Lillestrøm kommune

Stena Recyclings nye fabrikk for gjenvinning av elbilbatterier åpnet

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE