Viridor er nå største aksjonær i Quantafuel

Fredag ble det foretatt oppgjør for de 133 901 596 aksjene som det britiske avfallsselskapet Viridor har fått aksept for å kjøpe. Dette tilsvarer ca 80,747 prosent av aksjekapitalen og stemmerettighetene i selskapet.

Quantafuel skriver på sin nettside at det nå tas skritt for å stryke selskapet fra børs. Dette vil bli en av sakene på den ekstraordinære generalforsamlingen 12. mai der det også skal velges nytt styre etter innstilling fra Viridor.

Hovedaksjonærene, BASF og Kirkbi, er blant de som har akseptert tilbudet fra Viridor. Tilbudet var et resultat av en bred strategisk gjennomgang anbefalt av ABG Sundal Collier.

– Omsetningsvolumet og markedsprisen for aksjen vil være mer usikker når Viridor har fullført overtakelsen og blitt vår kontrollerende aksjonær. Eksisterende aksjonærer må forvente at selskapet vil trenge betydelig ytterligere kapitalisering på kort sikt, sa Quantafuels konsernsjef Lars Rosenløv i forkant av fristen for å akseptere tilbudet på kroner 6,38 per aksje som gikk ut den 28. april. Eierne av snaut 20 prosent av aksjene har altså tatt den risken.

 

Les også:

Avgjørelse om Quantafuel-salg utsatt nok en gang

Quantafuels redningsaksjon kan gå i vasken

Quantafuel reddes av oppkjøp

Geminor-eierne bytter 40 % av selskapet med aksjer i Quantafuel

ABONNER PÅ VÅRT NYHETSBREV
ABONNER NÅ FOR Å BLI VARSLET OM DE NYESTE NYHETENE