Grunnsteinen til BIRs biogassanlegg på Voss lagt ned
Tirsdag ble grunnsteinen for BIRs biogassanlegg på Voss lagt ned. Byggingen startet like før sommeren og anlegget skal etter planen skal stå ferdig i løpet av høsten neste år, og […]
Tirsdag ble grunnsteinen for BIRs biogassanlegg på Voss lagt ned. Byggingen startet like før sommeren og anlegget skal etter planen skal stå ferdig i løpet av høsten neste år, og […]
Ved å investere i et nytt forbehandlingsanlegg håper Iris Produksjon å transformere matavfall til verdifullt substrat, redusere transportkostnader og møte økende etterspørsel etter biogassråvarer. Lykkes vi med prosjektet kan vi
De norske støtteordningene utløser ikke investeringer i biogass og det hindrer utviklingen. Produksjonen har ligget flatt de siste seks årene, mens Sverige og Danmark lykkes. For å løse dette lanserte
Politikerne i Bærum satte en stopper for Veas’ planer om å utvide virksomheten til også å behandle matavfall. – Jeg er skuffet over avgjørelsen, nå er denne planen død dessverre.
Matsvinnutvalget som ble satt ned av Klima- og miljødepartementet og Landbruks- og matdepartementet i februar i fjor leverte denne uken sin rapport. Her foreslås en rekke tiltak og flere regulatoriske
En spørreundersøkelse NORSUS har gjennomført blant forbrukere tyder på at matsvinnet er redusert med 3 prosent fra 2022 til i år. Men fortsatt kaster hver av landets innbyggere 40 kg
Dårlige resultater og luktproblemer sørger nå for at Renevo stenger ned biogassanlegget på Stord, mindre enn halvannet år etter at Jonas Gahr Støre foretok den offisielle åpningen. Anlegget har mottatt
Biogassanlegget på Voss skal samle inn og håndtere matavfall fra hele BIR-området. Anlegget vil stå ferdig i 2026 dersom alt går etter planen. – Vi er superfornøyd og veldig glade
En arbeidsgruppe ledet av Miljødirektoratet foreslår en ny definisjon for matavfall og en for matsvinn. Arbeidsgruppa foreslår også å gi Statistisk sentralbyrå (SSB) ansvar for matavfallsstatistikk. Arbeidsgruppen har hatt deltakelse
I dag er den internasjonale dagen mot matsvinn. Matvett, Matsentralene og Too Good To Go mener dagen aldri har vært viktigere, og mener vi trenger et vendepunkt for matsvinnet i